03-11-11

Pure C : het Ibiza aan de Noordzee

Onze vorige zalige vakantie hier inclusief tapas, lunch én diner in Pure C (uitgebreide verslag kan je hier lezen) vroegen gewoon voor een herhaling. Dus trokken we met ons gezin voor Mans verjaardag opnieuw naar Pure C : het restaurant en lounge bar van het culinaire meesterbrein Sergio Herman. Het bevindt zich voor wie het niet kent op de tweede verdieping van het Strandhotel met een schitterend zicht op de duinen en zee.

IMG_8585_resize.JPG

Wij hadden onze suite ook op deze verdieping dus kan het handiger ? Zodra de liftdeuren openen, zit je in een ander universum: een sfeervol en trendy interieur, leuke muziek, hippe zetels… de sfeer zit direct goed.

IMG_8689_resize.JPG

IMG_8690_resize.JPG

IMG_8719_resize.JPG

We werden vlot ontvangen en de kinderen konden meteen op de foto met de sympathieke jonge chef Syrco Bakker.

IMG_8680_resize.JPG

We kregen net als bij ons vorige bezoek een plaats aan één van de twee witte designereilanden.

IMG_8682_resize.JPG

Als aperitief een heerlijke Hendrick's Gin Tonic, fantastisch gepresenteerd en recht vanuit de bar.

IMG_8693_resize.JPG

Uit de kaart ging onze voorkeur uit naar het ‘Beleven, delen en proeven’ menu. Vorige keer ook een topervaring.
De kinderen kozen de Mac Sergio met dikke fritten. Ze waren een beetje ontgoocheld dat én de leuke kindermenukaart verdwenen was én de speelhoek (die plaats had gemaakt voor een bureau). Maar gelukkig gaan ze graag op restaurant en bieden wat stiften en papier uren plezier.

IMG_8722_resize.JPG

IMG_8732_resize.JPG

Het genieten kon beginnen met de aperitiefhapjes: allen vol van smaak en perfect in balans. 

Olijvenbrood toast, tzatziki
Strandkrabbetjes, aardappel, boerenkool

IMG_8696_resize.JPG

IMG_8697_resize.JPG

Pane carasau, zwarte olijf, basilicum

IMG_8695_resize.JPG

Rode biet, five spice, crème crue

IMG_0870_resize.jpg

Eerste voorgerecht:
Zeeuwe creuse caresse, groene appel, venkel, curry
Iets zuur, iets krokant, zilte oester en zalige curry… waauw !

IMG_0872_resize.jpg

Tweede voorgerecht:
Pompoen, linzen, waterkers
Als je anti-vegetarisch bent dan is dit gerecht er absoluut één om je over de streep te trekken. Hoe Syrco 'simpele' linzen kan verheffen tot zoiets hemels...

IMG_0874_resize.jpg

Derde voorgerecht:
Gelakt Berkshire buikspek, quinoa, bio-worteltjes, ketjap-vinaigrette
Een zalig in de mond smeltend stuk buikspek.

IMG_0875_resize.jpg

Eerste hoofgerecht:
Geconfijte kabeljauw, aardpeer, peterselie, paddenstoelen
We konden kiezen voor optionele truffel maar hebben daarvoor wegens geen grote fan bedankt. Boterzachte vis, verse pasta en een overheerlijk sausje dat je tot het laatste druppeltje wou oplikken.

IMG_0887_resize.jpg

Tweede hoofgerecht:
Jonge eend, kool variëteiten, hazelnoot, eigen jus
Dat kwam in een stijlvol ‘deelbord’ van Pieter Stockmans dat ik poogde over te hevelen naar mijn eigen bord. IMG_0892_resize.jpg

IMG_0893_resize.jpg

Hoofgerecht van de kinderen was de Mac Sergio

IMG_8700_resize.JPG

IMG_8701_resize.JPG

nadat ze de helft van de vorige gerechten hadden geproefd. Volgende keer toch maar een menu bestellen voor hen...

Nagerecht:
Duindoornbessen, pure chocolade, yoghurt

IMG_0900_resize.jpg

IMG_0899_resize.jpg

En de kinderen kregen een dame blanche: twee mooie quenellen vanilleijs, krokantjes met apart chocoladesaus en slagroom.

IMG_8712_resize.JPG

Bij de koffie kwamen nog zoetigheden waaronder nog warme madeleines.

IMG_8737_resize.JPG

IMG_8736_resize.JPG

Het ‘Beleven, delen en proeven’ menu aan € 59 per persoon – een méér dan correcte prijs voor wat je gepresenteerd krijgt. De jonge witte droge Portugese wijn Quinta de Saes 2010 was prijs/kwalteit top (€36).

Pure C resto-bar, Blvd de Wielingen 49, 4506 JK Cadzand-Bad, 00 31 117 39 60 36

En wat doet een mens na een heerlijke maaltijd? Uitwaaien op het mooie strand van Cadzand en nadien richting Sluis rijden om daar eens even op de kaart te kijken! Even kijken en ja... weer helemaal veranderd na ons vorige bezoek.

IMG_8625_resize.JPG

IMG_8905_resize.JPG

IMG_8444_resize.JPG

De tapasbar blijft ook een aanrader voor wie geen plaatsje kon bemachtigen in het restaurant. Het was er voor een vakantieweek vrij rustig in de vooravond dan toch. De drankenkaart is iets minder uitgebreid dan bij het vorige bezoek maar daar gaan we niet moeilijk over doen.

IMG_8532_resize.JPG

IMG_8554_resize.JPG

De basiskeuken van Pure C reflecteert dan wel Oud Sluis maar Syrco Bakker neemt en draagt daar ook de verantwoordelijkheid voor zijn keuken (dat hebben we 's avonds tot in de suite kunnen horen lol). In vergelijking met onze vorige bezoek, dragen de gerechten nog meer zijn signatuur. Eten om van te houden en gelukkig van te worden. Over het waarom dat Sergio Herman deze 26 jarige kok kan 'loslaten' in Pure C is meer dan duidelijk. De zaalmedewerkers zijn casual gekleed maar laat schijn vooral niet bedriegen, want achter dat informele schuilt een enorme vakkennis. Vaak komen ze, net als het keukenpersoneel, uit Oud Sluis.
Na de eerste prachtscore (16/20) in de GaultMillau komt Pure C meteen op nummer 55 in de Lekker 2012 gids terecht. Nu een eerste ster ? Want dat is Pure C zéker waard. De kwaliteit is constant, ze blijven zichzelf vernieuwen.

De commentaren zijn gesloten.