12-11-11

Mosterdtaart

Toen ik op mijn Facebook profiel poste dat dit op het menu stond, kreeg ik spontaan de vraag: 'komt je schoonmoeder op bezoek?'
Neen hoor het was een lekkere aanzet van deze foodie maar het is een recept van Sofie Dumont.

mosterdtaart_resize.jpg

Nodig:
1 vel vers bladerdeeg
100g gruyère
100g parmazaan
100g emmenthaler
4 EL goede mosterd
1 doosje cocktailtomaatjes
een handvol verse basilicum

Zo gemaakt:
Rol het bladerdeeg uit en doe het in een bakvorm met bakpapier en al.
Doorprik het deeg met een vork en smeer er de mosterd op.
Snij de kersttomaatjes middendoor, strooi er de kazen overheen en werk af met verse basilicumblaadjes.
Schuif je de mosterdtaart een half uurtje in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Wij aten ze als lunch met een slaatje. Ik zou er iets minder mosterd opdoen volgende keer maar de kinderen vonden het prima zo. Die zijn wel wat meer gewoon.

De commentaren zijn gesloten.