14-11-11

Preistoemp met grijze Noordzeegarnalen

Veel heb je voor een stoemp niet nodig. De basis staat hier en verder voeg je er wat groenten, vlees of vis en goede armspieren aan toe. Je kan dus eindeloos variëren en dat doen we hier vaak.  Het resultaat is goedkoop, gezond en lekker!

prei stoemp_resize.jpg

Nodig voor 4 personen:
1 kg aardappelen (bintjes)
een bussel prei (3 stuks)
1 sjalot
een scheut room
boter
peper, zout en nootmuskaat
500 gr grijze Noordzeegarnalen

Zo gemaakt:
Schil en snij de aardappelen in grove stukken en breng ze aan de kook in gezouten water. Reken op 15 à 20 minuten. Giet er af. Stamp ze maar maak er zeker geen puree van.
Stoof in dezelfde pot de versnipperde sjalot en de gesneden prei in boter gedurende een vijftal minuten. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Voeg de aardappen toe en wat room en roer. Serveer goed warm met de garnalen on top.

De commentaren zijn gesloten.