Pannenkoekjes van pastinaak met rozemarijn

Pin it!

Mijn favoriete groente met een fantastisch uitgesproken aardse smaak vond ik terug in dit recept uit de CA van november 2011. Een lekkere originele wintergarnituur bij wild en gevogelte of als voorgerecht met gebakken bospaddenstoelen.

pastinaak_resize.jpg

Nodig voor 4 personen:
2 grote pastinaken (samen +-400 gr)
1 teentje knoflook
2 takjes rozemarijn
1 El honing
2 EL plantaardige olie
2 eieren
10cl melk
1/2 KL bakpoeder
2 EL bloem
peper en zout van de molen

Zo gemaakt:
Schil de pastinaken, snij één in grove stukken en rasp de andere.
Kook de stukken met de knoflook tot de gaar zijn. Giet af, laat uitlekken en prak fijn. Meng er de olie en honing door en laat afkoelen tot kampertemperatuur.
Klop de eieren door dit mengsel, meng er ook de bloem, bakpoeder en melk door.
Snipper de rozemarijn en meng samen met de geraspte (rauwe) pastinaak door dit mengsel.
Breng op smaak met peper en zout en bak het beslag tot kleine pannenkoekjes in een hele pan met wat olie.

De commentaren zijn gesloten.