• Delhaize brengt 9 Michelinsterren naar uw feesttafel

    Pin it!


    Na het succes van de Mnu:box hebben de topchefs van het moment - Peter Goossens, Sergio Herman, Yves Mattagne en Roger van Damme - samen met Delhaize het Taste of Inspirations 'Cook 2 Celebrate'-concept ontwikkeld. ster res.jpg

    In deze stijlvolle doos bevinden zich de ingrediënten van één recept voor twee personen van de hand van één van de chefs. De klant moet het enkel nog klaarmaken en serveren om te kunnen genieten van een echte sterrenmaaltijd.

    ster res 1.jpg

    Als het ware een Ikea concept: gewoon alle benodigdheden uit een doos halen, het plannetje volgen en na 45 minuten kun je de gasten aan tafel roepen.

    ster res 2.jpg

    De gerechten zijn
    Peter Goossens: Franse eendenborst met vijf kruiden, grondwitloof, butternut, rattenaardappel en munt.
    Sergio Herman: kalfsribeye met asperges en champignons
    Yves Mattagne: gebraden zeebaarsfilet met kreeftenbearnaise
    en Roger Van Damme: exclusieve chocomousse.
    De prijzen dan? €30 euro per hoofdgerecht en €18 euro voor het dessert. Een doos is telkens voor twee personen.
    Bestellen kan van 9 tot en met 30 december in Delhaize. Afhalen alleen op 31 december.
    Er wordt slechts een beperkte oplage van 8000 dozen aangeboden dus 2000 per chef.

    Wij gaan voor Kerst eerder voor de 'almost real thing'- de Mnu:box - maar wachten nog lancering.

  • Sergio Herman is nu goed voor 4 Michelin sterren

    Pin it!

    pure c_resize.jpg

    Maar staat vandaag op de achtergrond en laat de eer vandaag aan zijn ex-sous-chef Syrco Bakker. Met 'zijn' Pure C dat pas anderhalf jaar open is, haalde hij en zijn team vandaag een eerste Michelinster binnen.
    Het stond in de sterren geschreven na ons laatste bezoek waar ik al zoiets voorspelde.

  • Quiche met pastinaak en chorizo

    Pin it!

    Een eigen 'creatie': winters, supersimpel en ook lekker.
    chor.jpg
    Nodig:
    1 vel bladerdeeg
    6 hele eieren
    100ml melk
    100ml room
    400 gr pastinaken, geschild en geraspt
    10tal sneetjes chorizo (kan je vervangen door ham)
    handvol geraspte parmezaan
    peper van de molen


    Zo gemaakt:
    Verwarm de oven voor op 170gr.
    Klop de eieren op met de room en de melk. Kruid met peper.
    Leg het bladerdeeg in een vorm en verdeel de geraspte pastinaak erin.
    Giet het eiermengsel erover. Strooi de kaas erover en leg er de chorizo op.
    Zet 45 minuten op 170gr

  • Pannenkoekjes van pastinaak met rozemarijn

    Pin it!

    Mijn favoriete groente met een fantastisch uitgesproken aardse smaak vond ik terug in dit recept uit de CA van november 2011. Een lekkere originele wintergarnituur bij wild en gevogelte of als voorgerecht met gebakken bospaddenstoelen.

    pastinaak_resize.jpg

    Nodig voor 4 personen:
    2 grote pastinaken (samen +-400 gr)
    1 teentje knoflook
    2 takjes rozemarijn
    1 El honing
    2 EL plantaardige olie
    2 eieren
    10cl melk
    1/2 KL bakpoeder
    2 EL bloem
    peper en zout van de molen

    Zo gemaakt:
    Schil de pastinaken, snij één in grove stukken en rasp de andere.
    Kook de stukken met de knoflook tot de gaar zijn. Giet af, laat uitlekken en prak fijn. Meng er de olie en honing door en laat afkoelen tot kampertemperatuur.
    Klop de eieren door dit mengsel, meng er ook de bloem, bakpoeder en melk door.
    Snipper de rozemarijn en meng samen met de geraspte (rauwe) pastinaak door dit mengsel.
    Breng op smaak met peper en zout en bak het beslag tot kleine pannenkoekjes in een hele pan met wat olie.

  • Hertog Jan nummer 3 !

    Pin it!

    hj_04_resize.jpg

    Een week na de GaultMillau met weinig verrassingen, telt ons land opnieuw 3 driesterrenrestaurants: Hertog Jan (Brugge) vervoegt De Karmeliet (Brugge) en Hof Van Cleve (Kruishoutem). Het is van 2005 geleden dat een restaurant naar drie sterren promoveerde.
    Een schitterend parcours legde Gert De Mangeleer af. Na zijn humaniora, besloot De Mangeleer een horecaopleiding te volgen. Hij volgde de TSO–kwalificatie hotel-restaurant in Ter Groene Poorte, Brugge.
    Na zijn opleiding werkte hij vier jaar lang bij chef Danny Horseele van ’t Molentje, in Zeebrugge. Daar leerde hij het vak en groeide er een band met sommelier Joachim Boudens, verkozen tot beste sommelier van België in 2005 en 2011. Samen besloten ze hun energie in Hertog Jan te steken, een restaurant dat ze overnamen van Guido Francque in 2005. Een jaar nadat chef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens het restaurant Hertog Jan overnamen, werden ze bekroond met een eerste Michelin ster. Op 23 november 2009 voolgde de tweede. Gert is meester aan het fornuis, Joachim regeert over zaal en wijnen. Vanuit de kelder begeleidt Joachim met brio het festival van zijn goede vriend. 'Eenvoud is niet eenvoudig' werd vandaag terecht bekroond met een derde ster.

    Het was van 2006 geleden dat ons land drie driesterrenrestaurants telde. Comme Chez Soi moest vijf jaar geleden, toen Lionel Rigolet het restaurant overnam van zijn schoonvader Pierre Wynants, een ster afgeven. Het Brusselse restaurant behield sindsdien zijn twee overblijvende sterren.
    Le Chalet de la Foret (Ukkel) en De Jonkman (Sint-Kruis) zijn tot twee sterren gepromoveerd. Behalve stijger Hertog Jan, behouden de dertien vroeger bekroonde tweesterrenrestaurants hun status. Veertien restaurants zijn tot één ster gepromoveerd. In de Bib Gourmand-categorie zijn 21 nieuwkomers en 13 verliezers.

    Welke restaurants winnen of verliezen een Michelinster zie je hier.  

  • Oranje !

    Pin it!

    Eind juni behaalde Stoere Vent zijn oranje gordel. Drama Queen miste nog wat maturiteit nodig. Maar na het kampioenschap werd door de zwarte gordels unaniem beslist dat ze er klaar voor was. Drama Queen heeft er bovendien ook haar eerste lessen aïkido opzitten, u hebt gewaarschuwd !

    Mijn twee oranje gordels

    foto oranje gordel 3 i_resize.jpg

  • Spanjestraat 1, 0612 Hemel

    Pin it!

    Willen jouw kindjes braaf en minder braaf ook een brief schrijven aan de Sint ? Hier zijn adres: Spanjestraat 1, 0612 HEMEL. De Post heeft een afspraak met de Sint en beantwoordt alle brieven met een geschenkje. Vergeet de zegel niet want de Sint verzamelt die !

    Niet dat ze niet rap content zijn maar tegenover vorig  jaar zijn ze toch 'iets' kieskeuriger geworden... je kan ze niet naïef houden niet waar. De vraag is hoe lang ze er nog in gaan geloven, want dan hoeft dat niet meer hé die cadeautjes... of toch ? ('mamaaaaaaaaaa' lol) 

    sint_resize.jpg

    Drama Queen: poppen (waar ze niet mee speelt), boeken, sinai en harnas (kendo) en verrekijker (gecopieerd van broer)
    Stoere Vent: gezelschapsspelletjes, sinai en harnas (kendo), verrekijker

  • GaultMillau 2012 : weinig verrassingen

    Pin it!

    gaultmillau, michelin, bart de poorter, de pastorale

    Na vorig jaar toch weinig verrassingen maar wel meer van bij ons. Dat had ik al lang door: seizoensgebonden dus van de moestuin op het bord. Directeur Philippe Limbourg geeft zijn inleiding in de gids de suggestieve titel 'Vaarwel El Bulli' om aan te geven dat de gastronomie in volle ontwikkeling is. Het concept local food van Noma ('s werelds beste restaurant), krijgt ook hier meer invloed.

    De culinaire gids GaultMillau heeft Bart De Pooter (De Pastorale in Reet) benoemd tot chef van 2012: hij behaalde hij dit jaar voor het eerst een score van 18 op 20. De Pooter is een van de drie nieuwkomers aan de top, dat zijn de chefs die van de restaurantinspecteurs 18 of meer op 20 krijgen. Ook Filip Claeys van De Jonkman in Sint-Michiels en Johan Segers van 't Fornuis in Antwerpen klimmen.

    En in de serie the best of ... volgende week maandag: de Michelin

  • Sergio Herman, Peter Goossens & Roger van Damme: haalbare toprecepten stap voor stap: deel 2

    Pin it!

    sergio-herman-peter-goossens-roger-van-damme-deel-ii_resize.jpg

    Never change a winning team. Dé bestseller van vorig najaar was voor klaar een vervolg. De vorige editie die hier in de kreunende boekenkast staat is een topper van formaat, letterlijk en figuurlijk.

    Het wordt omschreven als 'Nu nòg haalbaarder. Er wordt in het nieuwe boek meer dan ooit gefocust op de haalbaarheid van het recept dankzij de stap-voor-stapbereiding, het belang van dresseren, anekdotiek en beschikbaarheid van de ingrediënten. De speciale leveranciers en de favoriete adressen van de sterrenchefs Sergio Herman, Peter Goossens en Roger van Damme komen trouwens nu nog prominenter aan bod.'

    Ik zet het alvast ostentatief op mijn verlanglijstje voor eindejaar. Niet te ver zoeken... gewoon hier te koop.

  • Preistoemp met grijze Noordzeegarnalen

    Pin it!

    Veel heb je voor een stoemp niet nodig. De basis staat hier en verder voeg je er wat groenten, vlees of vis en goede armspieren aan toe. Je kan dus eindeloos variëren en dat doen we hier vaak.  Het resultaat is goedkoop, gezond en lekker!

    prei stoemp_resize.jpg

    Nodig voor 4 personen:
    1 kg aardappelen (bintjes)
    een bussel prei (3 stuks)
    1 sjalot
    een scheut room
    boter
    peper, zout en nootmuskaat
    500 gr grijze Noordzeegarnalen

    Zo gemaakt:
    Schil en snij de aardappelen in grove stukken en breng ze aan de kook in gezouten water. Reken op 15 à 20 minuten. Giet er af. Stamp ze maar maak er zeker geen puree van.
    Stoof in dezelfde pot de versnipperde sjalot en de gesneden prei in boter gedurende een vijftal minuten. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
    Voeg de aardappen toe en wat room en roer. Serveer goed warm met de garnalen on top.

  • Kendo Kampioenschap

    Pin it!

    Het is niet omdat er hier tijdelijk één gezinslid (lees: ik omwille van dit) out is dat de anderen niet gaan sporten. 
    Vorig weekend hebben mijn 2 kleine kendoka's een mooi interclub kampioenschap meegedaan en ze hebben hun erg vermaakt. Bovendien kaapten ze ook wat prijzen binnen: Drama Queen derde bij de pré miniemen en Stoere Vent die er snel uitlag bij de miniemen won nadien bij de juniors de tweede plaats !

    kendo, drama queen, stoere vent

    kendo, drama queen, stoere vent

    kendo, drama queen, stoere vent

    Drama Queen

    kendo, drama queen, stoere vent

    kendo, drama queen, stoere vent

    Stoere Vent

    kendo, drama queen, stoere vent

    kendo, drama queen, stoere vent

    kendo, drama queen, stoere vent

    kendo, drama queen, stoere vent

    Prijsuitreiking pré miniemen: Drama Queen

    kendo, drama queen, stoere vent

    Prijsuitreiking Juniors: Stoere Vent

    kendo, drama queen, stoere vent

    Ze zijn er bijna mee gaan slapen

    kendo, drama queen, stoere vent

  • 800.000 !

    Pin it!

    Een 'beke' geschiedenis
    21/05/2007: start blog
    04/12/2007: 20.000 bezoekers
    04/01/2008: 25.000 bezoekers
    24/01/2008: 30.000 bezoekers
    13/03/2008: 40.000 bezoekers
    12/04/2008: 50.000 bezoekers
    13/06/2008: 80.000 bezoekers
    14/07/2008: 90.000 bezoekers
    12/08/2008: 100.000 bezoekers
    15/03/2009: 200.000 bezoekers
    05/06/2009: 250.000 bezoekers
    18/08/2009: 300.000 bezoekers
    27/12/2009: 400.000 bezoekers
    04/04/2010: 500.000 bezoekers
    18/08/2010: 600.000 bezoekers
    09/03/2011: 700.000 bezoekers
    Gisteren stillekes over de grens van een 800.000 bezoekers gesprongen.

    Bedankt aan alle héél trouwe, trouwe en minder trouwe bezoekers!

    En als blijk van enthousiasme mag je in de rechterkolom eens op de Google reclameblok klikken.

  • Mosterdtaart

    Pin it!

    Toen ik op mijn Facebook profiel poste dat dit op het menu stond, kreeg ik spontaan de vraag: 'komt je schoonmoeder op bezoek?'
    Neen hoor het was een lekkere aanzet van deze foodie maar het is een recept van Sofie Dumont.

    mosterdtaart_resize.jpg

    Nodig:
    1 vel vers bladerdeeg
    100g gruyère
    100g parmazaan
    100g emmenthaler
    4 EL goede mosterd
    1 doosje cocktailtomaatjes
    een handvol verse basilicum

    Zo gemaakt:
    Rol het bladerdeeg uit en doe het in een bakvorm met bakpapier en al.
    Doorprik het deeg met een vork en smeer er de mosterd op.
    Snij de kersttomaatjes middendoor, strooi er de kazen overheen en werk af met verse basilicumblaadjes.
    Schuif je de mosterdtaart een half uurtje in een voorverwarmde oven van 180 graden.

    Wij aten ze als lunch met een slaatje. Ik zou er iets minder mosterd opdoen volgende keer maar de kinderen vonden het prima zo. Die zijn wel wat meer gewoon.

  • The Chocolate Line

    Pin it!

    The Chocolate Line werd door Fabienne De Staerke en Dominique Persoone opgericht in 1992. Van opleiding is hij kok. Hij omschrijft zichzelf liever als 'shock-o-latier' en weet iedereen te verbazen met zijn creaties waarbij de grenzen tussen de smaken zoet, zuur, bitter en zout vervangen. Hij heeft niet voor niets een vermelding in de Michelin gids.
    We mochten zijn chocoladepralines en -bars al proeven bij onze bezoeken aan Hof Van Cleve en Oud Sluis  en ook in de Mnu:box. Hij levert trouwens ook aan Pure C, Hertog Jan en De Jonkman maar tot in één van zijn winkels (Brugge & Antwerpen) waren we nog niet geraakt. Een bezoek aan Brugge voor het bestellen van onze nieuwe tafel (voor hier waarover later meer) was een goed excuus om eens binnen te springen.

    choc1_resize.jpg

    De vitrine was geweldig.

    IMG_0962_resize.jpg

    IMG_0964_resize.jpg

    De winkel binnenstappen: een geursensatie van chocolade die je een beetje high maakt. Een mooie houten toog waar je je terug als een kind waant. Leuk binnenkijken in het atelier waar we één van de finalisten van dit programma aan de slag zagen.

    choco4_resize.jpg

    Naast een geweldig assortiment heel originele pralines, kan je er ook de Chocolade Shooter (naar aanleiding van het verjaardagsfeestje van de Rolling Stones), chocolate lipstick, chocolade verf, blokken chocolade van verschillende origine,... vinden.

    choc5_resize.jpg

    choc6_resize.jpg

    We namen een bescheiden doosje van 500gr (€28) mee naar huis. Fantastische smaken.

    IMG_0980_resize.jpg

    Onder:
    Atlanta: bittere ganache, amandelpraliné, cola en knetters.
    Espelette: bittere ganache, marsepein van licht gerookte “Espelette” chilipeper
    Bangkok: melkchocoladeganache geparfumeerd met vers citroengras en kokosmelk
    IMG_0986_resize.jpg

    Onder: Havana: bittere ganache, distillaat van havanabladeren

    IMG_0985_resize.jpg

    Onder Italiaanse javanais: witte chocoladeganache met verse basilicum, zongedroogde tomaat, zwarte olijven met marsepein.

    IMG_0984_resize.jpg

    Foto's buitenkant en binnen: The Chocolate Line

    Alle info op The Chocolate Line

     

  • Sergiology !

    Pin it!

    Moest het een sekte zijn, ik sloot me meteen aan. Serieus nu: het is een boek. En niet zomaar één. Coolinary gaf me de tip en jawel, één van de 2000 exemplaren is ook al voor mij gereserveerd.

    Alle info op Sergiology  

  • West-Vleteren XII

    Pin it!

    wvl_resize.jpg

    Heb jij ook je bouwsteenbox vast om deze broeders te 'helpen' ? Zo niet kan je je verdiepen in dit reserveringssysteem of er gewoon lekker één gaan drinken In De Vrede (bedankt Hof Van Eten voor de tip)

    Je kan ook altijd eens op de veilingsites gaan zien waar ze voor minstens 4x de prijs van de hand gaan. Niet alleen de broeders gaan met de winst lopen... Shame on you !

  • Pizzeria Ristorante Romagna

    Pin it!

    Een gezellig typisch Italiaans restaurant/pizzeria met open keuken waar het gonst van bedrijvigheid met Italiaanse swung en waar gegoocheld wordt met superverse ingrediënten. Als een driesterrenchef als Sergio Herman zijn pizza's daar haalt, dan moesten we hier zeker eens gaan eten.

    sluis, italiaans, romagna, sergio herman

    sluis, italiaans, romagna, sergio herman

    De vriendelijke gastvrouw stelde meteen de uitgebreide kaart voor met voor ieder wat wils. Hoewel een grote kaart niet altijd voor kwaliteit staat, was dat hier zeker wel het geval.
    Man nam de Calzone (€13), ik nam de pizza Proscuito en rucola (€14,50) en de kinderen een kinderpizza Margherita (€6) en Proscuito (€7,5). Allemaal even lekker.

    sluis, italiaans, romagna, sergio herman

    Oh ja, zelden zo een lekkere tiramisu (€6) gegeten. Anders dan anders: à la minute klaargemaakt, heel luchtig en zoals het hoort ZONDER Amaretto.

    sluis, italiaans, romagna, sergio herman

    sluis, italiaans, romagna, sergio herman

    Met een fles correcte rode huiswijn - een jonge Montepulciano - (€18), een fles San Pellegrino (€5) en espresso (€2,30) vertrokken we tevreden naar ons vakantieadres.

    Pizzeria Ristorante Romagna, Kaai 7, 4524 CL Sluis, Nederland, tel 00 31 117 462438 

  • Pure C : het Ibiza aan de Noordzee

    Pin it!

    Onze vorige zalige vakantie hier inclusief tapas, lunch én diner in Pure C (uitgebreide verslag kan je hier lezen) vroegen gewoon voor een herhaling. Dus trokken we met ons gezin voor Mans verjaardag opnieuw naar Pure C : het restaurant en lounge bar van het culinaire meesterbrein Sergio Herman. Het bevindt zich voor wie het niet kent op de tweede verdieping van het Strandhotel met een schitterend zicht op de duinen en zee.

    IMG_8585_resize.JPG

    Wij hadden onze suite ook op deze verdieping dus kan het handiger ? Zodra de liftdeuren openen, zit je in een ander universum: een sfeervol en trendy interieur, leuke muziek, hippe zetels… de sfeer zit direct goed.

    IMG_8689_resize.JPG

    IMG_8690_resize.JPG

    IMG_8719_resize.JPG

    We werden vlot ontvangen en de kinderen konden meteen op de foto met de sympathieke jonge chef Syrco Bakker.

    IMG_8680_resize.JPG

    We kregen net als bij ons vorige bezoek een plaats aan één van de twee witte designereilanden.

    IMG_8682_resize.JPG

    Als aperitief een heerlijke Hendrick's Gin Tonic, fantastisch gepresenteerd en recht vanuit de bar.

    IMG_8693_resize.JPG

    Uit de kaart ging onze voorkeur uit naar het ‘Beleven, delen en proeven’ menu. Vorige keer ook een topervaring.
    De kinderen kozen de Mac Sergio met dikke fritten. Ze waren een beetje ontgoocheld dat én de leuke kindermenukaart verdwenen was én de speelhoek (die plaats had gemaakt voor een bureau). Maar gelukkig gaan ze graag op restaurant en bieden wat stiften en papier uren plezier.

    IMG_8722_resize.JPG

    IMG_8732_resize.JPG

    Het genieten kon beginnen met de aperitiefhapjes: allen vol van smaak en perfect in balans. 

    Olijvenbrood toast, tzatziki
    Strandkrabbetjes, aardappel, boerenkool

    IMG_8696_resize.JPG

    IMG_8697_resize.JPG

    Pane carasau, zwarte olijf, basilicum

    IMG_8695_resize.JPG

    Rode biet, five spice, crème crue

    IMG_0870_resize.jpg

    Eerste voorgerecht:
    Zeeuwe creuse caresse, groene appel, venkel, curry
    Iets zuur, iets krokant, zilte oester en zalige curry… waauw !

    IMG_0872_resize.jpg

    Tweede voorgerecht:
    Pompoen, linzen, waterkers
    Als je anti-vegetarisch bent dan is dit gerecht er absoluut één om je over de streep te trekken. Hoe Syrco 'simpele' linzen kan verheffen tot zoiets hemels...

    IMG_0874_resize.jpg

    Derde voorgerecht:
    Gelakt Berkshire buikspek, quinoa, bio-worteltjes, ketjap-vinaigrette
    Een zalig in de mond smeltend stuk buikspek.

    IMG_0875_resize.jpg

    Eerste hoofgerecht:
    Geconfijte kabeljauw, aardpeer, peterselie, paddenstoelen
    We konden kiezen voor optionele truffel maar hebben daarvoor wegens geen grote fan bedankt. Boterzachte vis, verse pasta en een overheerlijk sausje dat je tot het laatste druppeltje wou oplikken.

    IMG_0887_resize.jpg

    Tweede hoofgerecht:
    Jonge eend, kool variëteiten, hazelnoot, eigen jus
    Dat kwam in een stijlvol ‘deelbord’ van Pieter Stockmans dat ik poogde over te hevelen naar mijn eigen bord. IMG_0892_resize.jpg

    IMG_0893_resize.jpg

    Hoofgerecht van de kinderen was de Mac Sergio

    IMG_8700_resize.JPG

    IMG_8701_resize.JPG

    nadat ze de helft van de vorige gerechten hadden geproefd. Volgende keer toch maar een menu bestellen voor hen...

    Nagerecht:
    Duindoornbessen, pure chocolade, yoghurt

    IMG_0900_resize.jpg

    IMG_0899_resize.jpg

    En de kinderen kregen een dame blanche: twee mooie quenellen vanilleijs, krokantjes met apart chocoladesaus en slagroom.

    IMG_8712_resize.JPG

    Bij de koffie kwamen nog zoetigheden waaronder nog warme madeleines.

    IMG_8737_resize.JPG

    IMG_8736_resize.JPG

    Het ‘Beleven, delen en proeven’ menu aan € 59 per persoon – een méér dan correcte prijs voor wat je gepresenteerd krijgt. De jonge witte droge Portugese wijn Quinta de Saes 2010 was prijs/kwalteit top (€36).

    Pure C resto-bar, Blvd de Wielingen 49, 4506 JK Cadzand-Bad, 00 31 117 39 60 36

    En wat doet een mens na een heerlijke maaltijd? Uitwaaien op het mooie strand van Cadzand en nadien richting Sluis rijden om daar eens even op de kaart te kijken! Even kijken en ja... weer helemaal veranderd na ons vorige bezoek.

    IMG_8625_resize.JPG

    IMG_8905_resize.JPG

    IMG_8444_resize.JPG

    De tapasbar blijft ook een aanrader voor wie geen plaatsje kon bemachtigen in het restaurant. Het was er voor een vakantieweek vrij rustig in de vooravond dan toch. De drankenkaart is iets minder uitgebreid dan bij het vorige bezoek maar daar gaan we niet moeilijk over doen.

    IMG_8532_resize.JPG

    IMG_8554_resize.JPG

    De basiskeuken van Pure C reflecteert dan wel Oud Sluis maar Syrco Bakker neemt en draagt daar ook de verantwoordelijkheid voor zijn keuken (dat hebben we 's avonds tot in de suite kunnen horen lol). In vergelijking met onze vorige bezoek, dragen de gerechten nog meer zijn signatuur. Eten om van te houden en gelukkig van te worden. Over het waarom dat Sergio Herman deze 26 jarige kok kan 'loslaten' in Pure C is meer dan duidelijk. De zaalmedewerkers zijn casual gekleed maar laat schijn vooral niet bedriegen, want achter dat informele schuilt een enorme vakkennis. Vaak komen ze, net als het keukenpersoneel, uit Oud Sluis.
    Na de eerste prachtscore (16/20) in de GaultMillau komt Pure C meteen op nummer 55 in de Lekker 2012 gids terecht. Nu een eerste ster ? Want dat is Pure C zéker waard. De kwaliteit is constant, ze blijven zichzelf vernieuwen.