25-01-12

Gerookte zalm met dressing en toast

Een lekker en gezond voorgerecht of een lunch gebaseerd op het recept van Jeroen. Aangepast naar wat in huis was.

zalm_resize.jpg

Nodig:
8 EL magere platte platte kaas
2 EL graanmosterd
1 KL honing
16 sneetjes gerookte zalm (4 per persoon)
8 dikke sneden briochebrood (1,5 tot 2 cm dik)
een sjalot fijngesnipperd
peper
zout

Zo gemaakt:
Voor de dressing meng je platte kaas met de graanmosterd en honing en breng je op smaak met peper en zout. De smaakbalans van de mosterd en de honing moet subtiel blijven.
Snij vingerdikke sneden brioche, toast ze en snij ze in driehoekjes.
Schik de zalm op de borden en kruid hem met wat peper. Dresseer met de sjalotsnippers en schep er de dressing bij. Samen met de toast een geslaagde combinatie.

Commentaren

Lekker met eenvoudige ingredienten,meer moet dat niet zijn!!
grtjs hopelijk ben je al wat beter?

Gepost door: Cathy | 25-01-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.