16-02-12

Finocchi al forno

Venkel uit de oven dus. Een lekker snel bijgerecht bij vis of vlees. Ik serveerde het ooit bij een in gerookte ham gewikkeld varkenshaasje.

venkel_resize.jpg

Nodig
2 grote venkelknollen
1 ui
4 EL bloem
50 gr boter
50 gr vers geraspte Parmezaanse kaas
zout en peper van de molen


Zo gemaakt
Snij de venkelknollen in twee. Doe ze in een pan met kokend gezouten water en kook ze 8-10 minuten. Haal ze eruit, laat ze goed uitlekken en dep ze eventueel droog met wat keukenpapier. Snij elke helft in 2 of 3 parten. Snijd de ui in dunne ringen. En schud de venkelstukjes en de uien om een kom met de bloem. Smelt de boter in een grote koekenpan en bak daarin de venkel en ui aan alle kanten tot ze een lichtbruin kleurtje hebben en voeg naar smaak zout en peper toe.
Leg de venkelstukken nu naast elkaar in een ovenschaal en bestrooi met versgeraspte parmezaanse kaas. Zet in een voorverwarmde oven op 190 ºC en laat het ongeveer 20 minuten bakken. Serveer warm met eventueel het gehakte groen van de venkelknollen erover gestrooid.

Tip: je kunt ook alles van te voren bereiden tot het moment dat het in de oven moet. Je laat alles afkoelen en kunt het koel bewaren zodat je het (bijv. de volgende avond) zo de oven in kunt schuiven.

14:34 Gepost in Keuken | Commentaren (0) | Tags: venkel, parmezaan |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.