20-02-12

Bladerdeeghapjes met kruidenkaas en gedroogde ham

Een beproefd recept dat hier tijdens de voorbije eindejaarsfeesten een succes was. Gebaseerd op dit recept.  

IMG_9292_resize.JPG

Nodig:
een pot kruidenkaas
1 vel bladerdeeg (ong. 230g/vel)
10 dunne sneetjes gedroogde ham

Zo gemaakt:
Perfect op voorhand te maken en handig om altijd zo een rolletje in de diepvriezer te hebben.
Rol het vel bladerdeeg open.
Bestrijk het bladerdeeg met een royale laag kruidenkaas.Leg de sneetjes ham bovenop de kaas. Wie het vegetarisch wil houden, kan het vlees eenvoudigweg vergeten.
Rol het vel belegd bladerdeeg op. Neem een vel vershoudfolie en pak de rol gevuld deeg in. Trek het pakketje strak aan en leg het 30 tot 45 minuten in de diepvriezer.
Verwarm de oven voor tot 190°C.
Verwijder de folie en snijd de rol in plakjes van ongeveer 1 centimeter dik. Gebruik hiervoor een scherp koksmes.Leg een vel bakpapier op de ovenplaat (of gebruik een siliconenmatje) en schik daarop de schijfjes gevuld bladerdeeg. Bak de hapjes in de hete oven van 190°C gedurende 15 tot 20 minuten. Zodra ze goudbruin gebakken zijn, kan je de gasten bedienen.
Serveer dit hapje warm. Je kunt de rolletjes presenteren in papieren (cupcake)cups.

Variaties genoeg: pesto/ham, zalm/kruidenkaas,...

Commentaren

lijkt me lekker en eenvoudig, meer moet dat niet zijn hé!
groetjes christa

Gepost door: christa | 20-02-12

Vrouw

Ik zal hier de komende weken nog veel komen rondneuzen voor ideetjes voor mijn communicant. 35 man thuis is wel een grote bende dus als ik veel op voorhand kan klaarmaken.... dat zie ik wel zitten.

Gepost door: Silvie | 05-04-15

De commentaren zijn gesloten.