19-03-12

Nutellataart


Stoere Vent wou een Nutellataart als basistaart voor zijn achtste verjaardag. En dus werd het dat ook.

taart,nutella,hazelnoten



Nodig
6 grote eieren
snuf zout
125 gr zachte boter
400 gr Nutella (1 grote pot)
1 eetlepel Frangelico of rum of water
100 gr gemalen hazelnoten
100 gr pure chocola, gesmolten
springvorm met een doorsnede van 23 cm, ingevet en bekleed met bakpapier maar met een siliconen bakvorm lukt het ook perfect

Zo gemaakt:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop in een grote kom de eiwitten en het zout stijf maar niet té.
Klop in een andere kom boter en Nutella door elkaar en meng er de Frangelico of Rum of water, eidooiers en gemalen hazelnoten door.
Spatel er de afgekoelde gesmolten chocola door en maak het mengsel losser door er een grote klodder eiwit door te roeren.
Spatel daarna voorzichtig de rest van het eiwit, in drie porties verdeeld, erdoor.
Giet het beslag in de vorm die je klaar hebt staan en bak het 40 minuten of tot het gebak van de zijkant van de vorm loslaat. Laat het afkoelen.

Maak de springvormrand voorzichtig los en laat de koek op de bodem van de vorm staan, want zo een vochtig gebak krijg je er nooit af zonder brokken te maken. Strijk eventueel nog een ganache over de taart.
Wat er verder met de taart gebeurde: wordt vervolgd ...

17:00 Gepost in Keuken | Commentaren (1) | Tags: taart, nutella, hazelnoten |  Facebook |

Commentaren

hmmm ziet er heerlijk uit.
moet ik ook eens proberen

Gepost door: Nancy | 21-03-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.