02-04-12

Couscous van bloemkool met feta

Als je aan bloemkool denkt, denk je waarschijnlijk aan een versie met kaassaus. Daar ben ik nu niet dol op. En lekker vegetarisch recept daar ben ik wel voor te vinden. Inspiratie vond ik in Njam!

couscous_resize.jpg

Nodig voor 4 personen:
1 kleine bio bloemkool
100 gr fetakaas
1 teentje knoflook gesnipperd
1 citroen of 2 limoenen
4 takjes munt
4 takjes koriander
6tal sprieten bieslook
3 EL blonde rozijnen
3 EL pistachenoten
olijfolie
peper en zout van de molen

Zo gemaakt:
Verwijder het hart en de bladeren van de bloemkool, snij ze in grove stukken en hak ze fijn in de blender (doe dit in verschillende porties)
Verhit wat olie in een pan met de look en bak er de bloemkool beetgaar in.
Voeg de rozijnen, noten, peper en zout en nog wat olijfolie toe. Haal van het vuur en voeg de kruiden en de fetakaas toe.
Serveer met partjes citroen.

De commentaren zijn gesloten.