15-04-12

Spaghetti Amatriciana

Zoon wil naar kokschool en ik tel - jaloers - af: 5 jaar te gaan. Ondertussen kookt hij geregeld. Vandaag maakte hij deze pasta uit dit boek: zelfgemaakte spaghetti Amatriciana. Geen haute cuisine zoals de kinderen in Junior Master Chef maar daarom niet minder. En geef toe: eten smaakt vaak beter als je het niet zelf moet maken.  Vanaf nu moet ik mijn blog dus delen en vind je hier ONZE recepten.

spagh_resize.jpg

ama_resize.jpg

Nodig voor 4 personen:
1 verse rode Spaanse peper
100gr pancetta of spek (blokjes of plakjes)
1 ui
1 KL olijfolie
400 gr tomatenblokjes uit blik.
400 gr spaghetti (recept hier: 300gr bloem volstond met 3 eieren, olijfolie en 1 KL piment d'Espelette)
versgemalen zwarte peper uit de molen

Zo gemaakt:
Snij de peper (wrijf NIET in je ogen), het spek en de ui.
Bak het spek een drietal minuten in olijfolie.
Draai het vuur laag en fruit de ui een tiental minuten tot hij zacht wordt.
Voeg de tomatenblokjes en de peper toe en laat op een maag vuur 40 minuten zacht inkoken.
Ga om de 10 minuten even kijken en roeren. Indien de saus dreigt te droog te worden, voeg wat water toe.
Kook de pasta beetgaar en roer hem door de saus. Werk af met zwarte peper.

Commentaren

Wow!!!! Dat ziet er heel lekker uit! Chapeau dat hij dat op die leeftijd al kan hoor!

Gepost door: soraya | 20-04-12

Reageren op dit commentaar

Ja het was ook zeer lekker en vanmorgen stond hij weer aan fornuis. Recept volgt ;-)

Gepost door: One Life | 21-04-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.