20-04-12

Slaatje met gemarineerde rode biet en geitenkaas

Jamie bezorgde me vorig weekend inspiratie voor dit slaatje. Zijn cottage cheese zag ik niet zitten en verving ik door zachte geitenkaas.

biet_resize.jpg

Nodig voor 4 personen:
potje verse geitenkaas bv Le Larry
200 gr gekookte rode bieten (Bio Delhaize)
1/2 bio citroen
olijfolie
2 takjes tijm
peper en zout van de molen
goede aceto basamico

Zo gemaakt:
Snij de bieten in ongelijke stukken en marineer ze in olijfolie, aceto en wat citroensap. Kruid met peper en zout.
Roer wat olijfolie, tijm en citroenzeste door geitenkaas. Kruid met peper en wat zout.
Laat alles minstens een uur in de koelkast staan zodat de smaken zich goed vermengen.
Serveer met wat van de marinade, veld- of andere sla en geroosterd bruin brood.

Commentaren

Yep, ook geprobeerd, met de cottage cheese. Heerlijk.
Hier vind ik die 'gouden' bietjes niet, in de US zijn ze overal verkrijgbaar. Heb trouwens heerlijke recepten met bietjes van ginder meegebracht.

Gepost door: Rikkert | 22-04-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.