21-04-12

Spaghetti met kip, getomateerde saus met mascarpone en ui

Hij ging er een gewoonte van maken: sinds vorige week kookt Zoon (8) hier op zondag. Maar gezien hij morgen met Man een roadbook gaat proefrijden, 'moest' hij vandaag koken.

pasta kip_resize.jpg


Nodig voor 4 personen:
300 gr pasta
2 uien fijngesnipperd
2 blikken tomatenblokjes (800gr totaal)
kruidentuiltje (laurier en tijm)
kleine pot mascarpone
2 kipfilets (St Sever)
kippenbouillon
olijfolie
peper en zout van de molen
piment d'Espelette
basilicum voor de afwerking

Zo gemaakt:
Pocheer de kip zacht in de bouillon (10 à 15 minuten afhankelijk van de dikte van je filets). Laat afkoelen en snij in blokjes.
Fruit de ui in de olijfolie en voeg de tomaten en het kruidentuiltje toe. Kruid met peper, piment en zout. Laat een 1/2 uur rustig pruttelen.
Zet het vuur uit en voeg de mascarpone toe. Laat rustig uitsmelten. Voeg op het einde de kip toe en warm zachtjes op (niet laten koken).
Serveer met spaghetti en strooi en gescheurde basilicum over.

Deze tomatensaus is ook een goede basis voor bij scampi. Vervang de helft van de ui dan door look.

Commentaren

Dit ga ik komende week zeker ook eens maken! 't ziet er superlekker uit!

Gepost door: soraya | 21-04-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.