30-04-12

Italiaanse kippenstoofpot met zwarte olijven

Zoon (8) kookt op zondag (of op zaterdag). Uit de Zilveren Lepel voor kinderen: dit gerecht met weinig ingrediënten voor een instant vakantiegevoel.

kip, tomaten, olijven, stoere vent, ter duinen, hotelschool, zilveren lepel

Nodig voor 4 personen:
8 kippenbouten
200gr zwarte olijven met pit
400gr tomatenblokjes
1 KL suiker
handvol bladpeterselie (lavas kan ook)
handvol blaadjes basilicum
olijfolie en boter
peper en zout van de molen

Zo gemaakt:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Ontpit de olijven door erover te rollen met een deegrol ('maar hard op duwen met je hand' werkt ook perfect)
Verwarm in een ovenvaste schotel de boter en olie en leg er de bouten in. Laat 5 minuten bakken op een middelhoog vuur.
Draai ze om en laat opnieuw 5 minuten bakken.
Voeg de suiker, de ontpitte olijven, de tomatenblokjes en 1x een halve inhoud van je blik met water toe. Kruid met peper en zout.

kip, tomaten, olijven, stoere vent, ter duinen, hotelschool, zilveren lepel

Zet de schaal 40 minuten in de oven op 170 graden met deksel en haal het deksel er na 30 minuten af.
Strooi er de gescheurde kruiden over.
Serveer met pasta, puree, polenta of gewoon met een stuk brood.

'Mama, en volgend weekend wil ik wel eens iets moeilijker maken'

Commentaren

Ik hoop dat mijn dochtertje ook ooit een keukenprinses is! Lijkt me super!

Gepost door: Ellen | 01-05-12

Reageren op dit commentaar

Hoi Ellen, ik hoop dat ook voor je ;-) Hoe oud is ze?
Gewoon zonder pushen al betrekken in alles wat met koken/eten te maken heeft, en dan... Als er interesse is, het wat sturen en ondersteunen ;-) en dan hè .... Dan ben je je keuken kwijt ...
Groetjes
One Life

Gepost door: One Life | 03-05-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.