07-05-12

Kaastaart

Met nog een hoop zuivel uit de gigantische goodie bag van deze workshop die nog verwerkt moest worden, kwam ik gauw uit op een kaastaart.

kaastaart, platte kaas, sinaasappelsap, speculoos

Nodig:
500 gr Brabantse platte kaas
2 dl room
8 el fijne griessuiker
6  blaadjes of 12 g gelatine
1  zakje vanillesuiker
5 cl sinaasappelsap
150 gr speculoos
50 gr boter

Zo gemaakt:
Smelt de boter. Maal de speculoos tot poeder in de blender. Roer de speculoos door de boter. Bekleed een ronde springvorm (20 cm diameter) eventueel met plasticfolie. Verdeel de speculoos over de bodem.
Warm het sinaasappelsap op en smelt hierin de geweekte gelatine. Klop de room half op. Roer de suiker en vanillesuiker door de kaas. Voeg de room bij de kaas en roer er dan het lauwwarme ananassap door.
Giet de kaas op de speculoos en laat minstens 1 uur afgedekt opstijven in de koeling.
Haal de taart uit de vorm en leg op een groot, plat bord. Werk eventueel af met fruit naar wens.

De commentaren zijn gesloten.