23-05-12

Diner bij Les Eleveurs 2012

Onze vorige twee bezoeken (verslagen hier en hier ) aan het restaurant - waar MeesterBakker jurylid Sofie Dumont chef is - waren ons zo goed bevallen, dat terugkeren een evidentie was.
De zaalbereidingen zoals je ze hier ziet, zijn vandaag de dag eerder uitzondering dan regel.

zaal_resize.jpg

De gastheer Andy bijgestaan door drie obers die niet enkel opdienen maar ook aperitief rechtstreeks uit de fles schenken, mayonaise en saus in de zaal klaarmaken, het rundsvlees in de zaal snijden, vis fileren,... zijn vakmannen. De zaalbereidingen vergen natuurlijk iets meer wachttijden voor de gasten. Daar dient misschien wel aan gewerkt te worden, want niet iedere gast heeft even veel geduld.
Van de service kan je enkel zeggen dat deze naast deze wachttijden perfect is: vriendelijk en efficient. De wijnen zijn meer dan correct en worden ook zo geserveerd. Dat alles in een stijlvolle rustige ambiance in een modern met smaak ingericht decor. In Les Eleveurs behoort die gedachte al vele jaren tot het DNA van deze zaak. En dat merk je. We kunnen niet anders dan Les Eleveurs sterk aanraden voor wie houdt van gastvrije service aan een mooie tafel tafel en culinaire verwennerij in een leuke omgeving. Sinds ons eerste bezoek zagen we de evolutie: enkel maar beter.

Na de keuze uit 4 soorten brood en boter/olie, kregen we al gauw het huisaperitief: huischampagne Didier Michel met oude Geuze Drie Fonteinen en hapjes:
radijs met witte chocolade en nootjes,

radijs_resize.jpg

kaaskoekjes met amandel,

zandk_resize.jpg

olijven en
een zeer frisse carpaccio van kabeljauw met guacamole en tapenade van paddestoelen

kabelj_resize.jpg

Uit de suggesties kwamen de volgende voorgerechten
Kalfstong/gerookte makreel/zeekraal/tomaat/port/ui (€17,50)

tong_resize.jpg

Iberico morcilla in ravioli/roereitje/erwtjes/parmezaan/daslook (€16,50)

ravioliiii_resize.jpg

En uit de kaart
Kroketten van Jamon Iberico, huisgemaakte textuur ui-pickels (€16,50)

kroket_resize.jpg

Kalfshersenen tartaar, gefrituurd/gepocheerd (€16,50)

hersenen_resize.jpg

Uit de suggesties kwamen de hoofdgerechten
Varkenswang/langoustine/asperges/bloemkool/jus van het pantser (€26): voor de kinderen elk een halve portie

wang_resize.jpg

Jonge hele tarbot uit de Noordzee in zeezoutkorst/sjalottenboter/peterselieardappelen (€80)

korst_resize.jpg

tarb_resize.jpg

Hierbij kwam uit de bijbel van een wijnkaart een Zuid-Afrikaanse Rietvallei Chardonnay Unwooded 2010

Bij de koffie hadden we nog keuze uit dit huisgemaakte zoete buffet.

zoet_resize.jpg

Restaurant Les Eleveurs  Suikerkaai 1A te 1500 Halle
15/50 Gault Millau
3 vorken Michelin 2011
Jeunes Restaurateurs d'Europe

De commentaren zijn gesloten.