31-05-12

Cake met groene asperges, gerookte ham en geitenkaas

IMG_9893_resize.JPG

Lekker bij een picknick of als lunch met een slaatje erbij.

Nodig:
500 gr groene (Belgische!) asperges
150 gr geitenkaas (niet te zacht, type rondin de chèvre - Chevr'Ardennes)
150 gr gerookte ham bv Ganda
100 ml melk
200 gr zelfrijzende bloem
5 EL olijfolie
5 eieren
peper van de molen

Zo gemaakt:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Groene asperges hoef je niet te schillen. Verwijder de harde voet en snij ze in stukken van 4 cm. Hou de punten apart.
Dompel de stukken in kokend gezouten water gedurende 3 minuten. Voeg nadien de punten erbij en laat nog 3 minuten verder koken. Giet af en spoel met ijskoud water.
Meng in een kom de bloem, eieren, olijfolie en melk met de garde tot een homogene massa. Voeg er de gesneden ham en geitenkaas bij.
Kruid met peper.
Bekleed een cakevorm met bakpapier of gebruik een siliconen cakevorm. Giet afwisselend een laagje deeg, leg er wat stukken asperges op en bouw zo verder om te eindigen met de punten van de asperges.
Bak 40 minuten op 180 graden. Check met een prikker net zoals bij een zoete cake of ze goed gebakken is.
Dien op op kamertemperatuur.

IMG_9897_resize.JPG

Commentaren

helemaal niets te maken met de lekkere cake wil ik je een vraagje stellen over je zelfgemaakt ijs,de slagroom die je bijvoegt is dit gewoon room of opgeklopt met suiker?
dank!!

Gepost door: cathy | 05-06-12

Reageren op dit commentaar

Hoi Cathy,
Dat is gewone zonder suiker ;-)
groetjes

Gepost door: one life | 08-06-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.