25-06-12

Komkommersoep met verse maatjes en Granny Smith

maatjes, komkommer, soep, appel

Nodig:
3 komkommers
1 zoete appel (type Jonagold)
1 l kippenbouillon
1 fijngesnipperde ui
4 verse maatjes
1 zure appel (type Granny Smith)
1/2 citroen
boter
peper en zout van de polen

Zo gemaakt:
Snij de maatjes in onregelmatige stukken. Snij de Granny Smith in blokjes en pers er het sap van 1/2 citroen over om verkleuren te voorkomen. Meng doro de maatjes.
Voor de soep:
Snij de komkommer en de zoete appel in grove stukken.
Fruit de ui in boter.  Voeg komkommer en appel toe. Giet er de bouillon over, kruid en laat een 20tal minuten koken tot de komkommer zacht wordt.
Mix en haal door een zeef.
Serveer in een diep bord het maatjes/appelmengsel en giet er de warme soep rond.

17:18 Gepost in Keuken | Commentaren (0) | Tags: maatjes, komkommer, soep, appel |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.