Da Lidia

Pin it!

Gelegen aan een drukke rijksweg met een mooi terras, jammergenoeg vooraan en daardoor niet echt uitnodigend om te gaan zitten. Het restaurant was gesloten en zo kwamen we terecht in het Grand Café waar we na een wat onwennige ontvangst een tafel kregen.

dl_resize.jpg

Een bombastisch interieur met Afrikaanse beelden (?) op de bar, een mix van vanalles en nog wat, en goedzittende maar nogal versleten en niet al te propere witte lederen zetels.
Wat enorm tegenviel was de barslechte en chaotische service. Er werd ook geen drankenkaart gegeven, de dessertenkaart moest je 'spontaan' vragen. Klanten die later binnen kwamen - klaarblijkelijk vaste klanten - werden eerder bediend. Gelukkig hadden we brood, olijfolie en prosecco (€5). Uiteindelijk kwam het hoofgerecht - bestaande uit 4 dezelfde pizza's en 2 koude gerechten - na ruim 45 minuten aan tafel.

Vitello tonnato (€18): lekker volgens zoon maar 'die van mama was beter'

dl2_resize.jpg

Platteau Da Lidia (€38 voor 2 personen): veel geld voor wat 'hapjes' van middelmatige kwaliteit. Parma met meloen, vitello tonnato, carpaccio, bruschetta con salsiccia bruschetta pomodoro, mortadella, salami, olive ascolane en caprese.

dl3_resize.jpg

Pizza rucola pomodorini e proscuitto crudo (€12): mooi gegarneerd maar veel te dik deeg. Geef ons dan maar de geweldige van bij Romagna.

dl4_resize.jpg

Kortom : het eten is niet slecht, maar ook niet overdreven goed. Prijs/kwaliteit, daar is het vooral om te doen en hier schieten ze tekort. Blijf weg bij Da Lidia tenzij je heel veel geduld hebt en het niet erg vindt om te zien dat er onderscheid gemaakt wordt tussen vaste klanten en nieuwe gasten. Een lievelingsadres van Regi Pinxten ? Een zeer overroepen Italiaanse tent.
Indien je in de buurt bent, ga dan eerder naar La Strada, dat net als Da Lidia - onbegrijpelijk - ook de score 13/20 in de GaultMillau heeft. De volgende op de lijst in die buurt is Il Fiore.

Da Lidia 
Rijksweg 215
3630 Maasmechelen

Commentaren

 • Onze ervaring hier bij DaLidia is net dezelfde. La Strada hebben we nog niet bezocht omdat Il Fiore hier in de streek ons lievelingsrestaurant is. Het is al wel een tijdje geleden, maar we twijfelen er niet aan dat het nog altijd zeer goed is.

 • Hoi C&C
  Ja vreselijk Da Lidia... wat mensen daar goed aan vinden ?
  La Strada is wél ok.
  Il Fiore wil ik zéker nog eens doen !
  groetjes
  One Life

De commentaren zijn gesloten.