La Strada

Pin it!

Af en toe trekken we naar de roots van Man: 't Verre Oosten. En daar testen we graag ook eens 'menig etablissement' uit. Zoals La Strada, een lievelingsadres van de GaultMillau met 13/20.
Een strak maar gezellig interieur, een zeer mooie gevarieerde kaart en vriendelijk én efficiënt personeel. We kregen een fijne tafel met zicht recht op de keuken. En dat kon zoon zéker appreciëren.

ls1_resize.jpg

Ristorante La Strada stamt van de eerste generatie Italiaanse familiekeuken. En beleeft nu, in Pierro en Myriame als tweede generatie, zijn groei dankzij de combinatie van oorspronkelijk karakter en culinaire vernieuwing. Pierro, geboren en getogen in de zwarte truffelstreek van Umbria, verwierf bij verschillende Florentijnse kooktempeltjes en gastronomische restaurants in de rest van Italië zijn culinaire vaardigheden. En samen met het team brengt Myriame de vele specialiteiten aan tafel.Op klassieke wijze bewandeld door Pierro, met als kompas de culinaire eenvoud en consequent gebruik van de beste verse ingrediënten. Denk aan verse kruiden, olijfolie, aceti, erbe, spezie e sapori bij Focaccia con spinaci, uovo e Tartufo, Vitello Tonato, Carpaccio di Carne con Tartufo, Spaghetti aglio Olio Peperoncino, Gnocchi al Pomodore, Filetto di Orata, Costata di Agnello con Rosemarino…

Een proevertje met onder andere een heerlijke witlofsoep (ons bezoek dateert van begin november)

ls.jpg

Meer dan correcte wijn

ls2_resize.jpg

Mooi gebotteld 'huiswater'

ls6_resize.jpg

“Carpaccio di Carne”: carpaccio van flinterdunne ossenhaas met rucola en parmezaanse schilfers (€17), ook een versie op kindermaat

ls8_resize.jpg

ls7_resize.jpg


“Guancia di Vitello ” kalfswang op wijze van de chef (€28): deze foto is een kinderportie geserveerd met risotto

ls5_resize.jpg

“King Krab” in de oven met olijfolie en fijne kruiden (€39): heerlijk vers!

ls3_resize.jpg

Alles geserveerd met heerlijke huisgemaakte pasta waarvan je naar believen kon bijkrijgen. Alle hoofdgerechten werden geserveerd met warme groenten of sla.

Perfecte verhouding prijs/kwaliteit. De site beloofde 'Italiaans culinair temperament met een Belgisch tintje!' en dat was niet gelogen. Hier komen we zonder twijfel nog terug.

La Strada
Rijksweg 634
3630 Maasmechelen

De commentaren zijn gesloten.