20-07-12

Salade met warme Coeur de Boeuf tomaat / geitenkaas

tomgeit.JPG

Ik wou iets warm en zomers. Uit het boekje van Delhaize kwam de inspiratie voor dit snelle recept.

Nodig per persoon:
1 Coeur de Boeuf tomaat of andere stevige tomaat
1/2 geitenkaas Le Petit Rondin Chèvre Ardennes
1 EL provençaalse kruiden
1/2 KL olijfolie

Zo gemaakt:
Verwam de oven op 180 graden.
Emondeer de tomaten.
Leg ze op een snijplank en snij ze verschillende keren in, zoals voor schijfjes, maar snij niet tot op het einde (ze mogen niet uiteenvallen)
Snij de geitenkaas in plakjes, steek ze tussen de tomatenschijfjes.
Leg de tomaten in een grote ovenschotel of individueel in een kleine cocotte, bedruip met olijfolie, kruid met peper en zout en bestrooi met kruiden. Zet 15 minuten in de oven.
Serveer warm als voorgerecht of lichte lunch met een salade en brood.

Tip:
Als een tomaat toch zou uiteenvallen bij het snijden, steek dan een klein brochettestokje door de kaas- en tomatenschijfjes.

De commentaren zijn gesloten.