31-07-12

Linzensla met geitenkaas, Breydelspek en rucola

Linzen zijn heerlijk en in Pure C konden we al ervaren hoe je ze tot iets hemels kan verheffen.
En door het spek weg te laten maak je van dit recept een vegetarisch slaatje.

linzen_resize.jpg

Nodig voor 4 personen:
200 gr groene linzen
4 sneetjes Breydelspek in stukjes gesneden
naar smaak 1 of 2 geitenkaasjes Le Larry met jonge uien (Delhaize)
100 gr rucola
1 EL olijfolie
1 EL appelazijn
sap van 1/2 citroen
4 half zongedroogde tomaten in stukjes
peper van de molen

Zo gemaakt:
Maak de linzen klaar zoals op de verpakking staat. Reken op 30 minuten en kook ze voor extra smaak in groentenbouillon. Laat ze afkoelen en roer er de olijfolie, azijn en het citroensap door.
Voeg het spek, de tomaten en de geitenkaas toe. Werk af met de rucola en peper.

De commentaren zijn gesloten.