30-07-12

Risotto met zeekraal en handgepelde Noordzeegarnalen

En toen ging zoon weer aan het fornuis staan voor deze simpele zilte risotto. Ok...de presentatie is wat chaotisch maar je kan niet alles gelijk onder de knie hebben.

risotto_resize.jpg

Nodig voor 4 personen:
2 EL gesnipperde sjalot
250 gr risottorijst
400 ml groentenbouillon of half en half kippen-/groentenbouillon
100 ml droge witte wijn
150 gr  zeekraal
250 gr handgepelde Noordzeegarnalen
handvol geraspte parmezaanse kaas
sap van 1/2 citroen
scheut olijfolie
peper van de molen

Zo gemaakt:
Blancheer de zeekraal 30 seconden in kokend water met eventueel wat bicarbonaat voor de kleur en zet onmiddellijk in ijskoud water.
Fruit de sjalot in olie. Bak de rijst even glazig en blus met witte wijn. Laat even inkoken. Voeg de bouillon toe en zet 10 minuten onder deksel op een middelmatig vuur.
Na tien minuten voeg je de parmezaanse kaas toe. Laat maximum drie minuten smelten op een zacht vuur.  Verfris met het citroensap. Kruid met peper van de molen. Voeg de geblancheerde zeekraal en garnalen toe en serveer meteen.

De commentaren zijn gesloten.