14-08-12

Gemarineerde rode vruchten met gekonfijte selder en een crème van amandelen

Ik hou wel van speciale combinaties in een dessert. Het originele recept van Wout Bru kan je hier vinden.

rode vruchten, aardbeien, selder, amandelen, wout bru, chez bru

Nodig:
Marinade
rode vruchten
2 el balsamicoazijn
1/2 limoen, het sap en de zeste
4 el vodka
enkele zwarte peperbolletjes
Crème
5 el banketbakkersroom (vervangen door een potje bio-pudding)
2 el opgelegde amandelen (vervangen door amandelpoeder)
1 th lepel yoghurt
1 th lepel zure room
Gekonfijte selder
2 el boter
3 el selder
1 el suiker
Afwerking
boter
amandelnoten
notenolie
 
Zo gemaakt:
Gemarineerde rode vruchten: Snijd de aardbijen de zelfde grootte als de andere vruchten.
Doe de vodka, balsamicoazijn, limoensap en zeste en de peperbolletjes in een pot en breng dit tot het kookpunt. Haal het van het vuur, en marineer hierin de rode vruchten voor 10 minuten.
Gekonfijte selder: Laat de boter smelten, en voeg hier de suiker en de selder aan toe. Laat dit sudderen totdat het vocht grotendeels is verdwenen.
Crème van amandelen: Doe de banketbakkersroom/pudding, zure room, yoghurt en de amandelen in een blender, en mix dit tot een crème.
Haal de vruchten uit de marinade en dresseer deze al op het bord. Laat de marinade nog even inkoken met een scheutje notenolie en een klontje boter.
Werk het bord af met de gekonfijte selder, de crème van amandelen, enkele geroosterde noten en de opgemixte marinade.

 

De commentaren zijn gesloten.