29-08-12

Crumble van kerstomaten met amandel

Bij deze ben ik gedegradeerd als sous-chef*.  Een recept van Stoere Vent.

IMG_1797_resize.JPG

Nodig voor 4 personen:
1 kg kerstomaten
2 teentjes look
1 EL olijfolie
enkele takjes tijm
20 gr koude boter
20 gr bloem
75 gr geschaafde amandelen (of half en half met amandelpoeder)
piment d'espelette of peper
fleur de sel of zout

Zo gemaakt:
Was de tomaten en verwijder de steeltjes. Pel en plet de look.
Veerhit 1 EL olijfolie in een kookpot op een matig vuur, fruit er de look in en voeg ook tomaten en tijm toe.
Laat nog 15 minuten sudderen onder deksel tot het vel van de tomaten springt en ze sap beginnen afgeven. Neem het deksel eraf en laat nog even inkoken.
Bereid de crumble door de boter, bloem en amandelen met piment en fleur de sel met de vingertoppen te sneden tot een korrelige massa.
Verdeel de tomaten over de potjes, laat ze eerst (deels) afkoelen en verdeel er de crumble over. Dit afkoelen is nodig anders zal de boter in de crumble al smelten.
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de potjes er 25 minuten in zonder deksel.
Serveer met het deksel zodat de aroma's er lekker in blijven.
Wij aten hierbij een kabeljauwhaasje, licht gefarineerd en gebakken in de pan (4min aan elke kant). Smakelijk !

IMG_1796_resize.JPG

En pas op kritisch op zijn eigen hé 'volgende keer moet ik wat parmezaanse kaas bij de crumble doen'

* Ik mocht ook de foto nemen

 

De commentaren zijn gesloten.