01-09-12

Clafoutis van gele paprika, bresaola en geitenkaas


Eens iets anders dan een omelet met wat koelkastoverschotjes... Lekker en je kan er meteen zelf wel 10 variaties op verzinnen.

IMG_1798_resize.JPG


Voor 4 personen:
3 hele eieren
2 EL bloem
2 EL room of melk
75gr paneermeel of gecutterde beschuiten of droog brood
5 mini gele paprika's (bv kids snack Delhaize)
2 sneetjes bresaola of andere gerookte ham bv. Ganda, Parma,...
Geitenkaasje type Rondin de Chèvre
Kruiden naar keuze
Olijfolie
Peper en zout van de molen


Zo gemaakt:
Blancheer de paprika's 2 à 3 minuten in kokend water en laat ze schrikken in koud water. Snij in blokjes.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Klop de eieren met de room/melk en de bloem op, kruid met peper en zout en roer er de gesneden bresaola ham door en kruiden naar smaak.
Zet in een ovenvaste schotel 4 potjes die je ingeborsteld hebt met olie. Giet water in de grote schotel tot 1cm van de rand van de potjes. Verdeel het paneermeel over de potjes, schep de paprika's erin en giet het er eiermengsel over. Verdeel er de geitenkaas over en nog wat kruiden.
Zet 25 minuten au bain marie in de oven op 200 graden.

De commentaren zijn gesloten.