31-08-12

Gratin van penne en courgettes

Courgettes de Nice à volonté in de tuin, mooie rode uien ook. Dàt gecombineerd met goesting in niet te veel vlees en nood aan trage suikers. En voilà zo ontstaat hier een recept.

foto_resize.jpg

Nodig voor 4 personen:
500 gram volkoren penne
200 gram varkensvlees (ik koos voor in blokjes gesneden mignonette)
2 kleine courgettes de Nice in blokjes gesneden
2 (rode) uien fijngesnipperd
100 gram geraspte kaas bv emmentaler, maar parmezaanse kaas kan ook
Olijfolie
Voor de bechamel
2 EL boter
2 EL bloem
4 dl melk
Peper en zout van de molen

Zo gemaakt:
Kook de penne 3 minuten minder dan op de verpakking staat. Giet af.
Bak de uien in wat olie, voeg het vlees toe, kruid en roerbak 5 minuten. Voeg de courgetteblokjes toe en roerbak nog 5 minuten verder op een zacht vuur.
Verwarm de oven op 220 graden.
Maak de bechamel: smelt de boter bij de bloem, klop en voeg op een laag vuur de melk toe, kruid.
In een ovenvaste schotel begin je onderaan met de penne, dan de courgettes en  vlees, de bechamel en geraspte kaas.
Zet 15 à 20 minuten in de oven op 220 graden.

De commentaren zijn gesloten.