B&B Basil

Pin it!

Mark is een grote fan van Fawlty Towers, vandaar de naam ‘Basil’ voor de B&B die hij samen met Sara uitbaat. Sara - handelsingenieur van opleiding - gaf haar carrière op om meer tijd te kunnen doorbrengen met hun 3 kinderen en haar droom waar te maken: een eigen B&B.Aan de buitenkant is Basil een oude brede rijwoning, maar als je binnen stapt, sta je meteen in de moderne eetkamer. Die bestaat uit strakke meubels, verse seizoensbloemen en mooie decoratie.

Blikvanger is de extreem grote tuin met een zwemvijver van 15 op 6 meter. Die zit vol Japanse kois 'die meer schrik hebben van de mensen dan omgekeerd'. Ook vind je er een petanquebaan en zelfs een saunahuisje (tegen betaling). Een loslopend konijn en 2 poezen maken de tuin compleet.

IMG_3174_resize.jpg

IMG_3182_resize.jpg

Gezien de zes kamers in het herenhuis volgeboekt waren, logeerden wij – alleen - aan de overkant in het gebouw van Brasserie Basil (door uitzonderlijke gebeurtenissen tijdelijk gesloten) met drie nieuwe kamers. We konden direct een kamer kiezen. Deze zijn in dezelfde stijl ingericht als de B&B en ook daar beschikken de gasten ook over een aparte bar. Warme dranken worden gratis geserveerd in de bar. Oh ja, de klokken van de kerk luiden niet tussen 22 en 7 uur.

IMG_3143_resize.jpg

IMG_3138_resize.jpg

IMG_3192_resize.jpg

IMG_3191_resize.jpg

De kamers en badkamers zijn strak, tijdloos eenvoudig maar zeer stijlvol huiselijk ingericht met prachtige materialen. Prima bedden, mooi beddengoed, zeep, shampoo en zelfs oorstokjes en een haardroger in de badkamer. Ze zijn voorzien van gratis WiFi, een badjas en een televisie met dvd-speler. En vooral spotless clean !

Na een deugddoende nacht wacht je vanaf 8u30 een ontbijt dat op zijn zachts gezegd koninklijk is. Vers geperst sinaasappelsap, heerlijke ontbijtkoeken, brood, hartig beleg, huisgemaakte confituren, koffie, thee, yoghurt, verse fruitsla, muesli, een eitje naar wens gebakken, … Meer kan je echt niet wensen.

IMG_3173_resize.jpg

IMG_3176_resize.jpg


Sara is uiterst sympathiek, vriendelijk en behulpzaam: een gastvrouw in hart en nieren die het concept B&B op handen draagt. Basil werd in het programma Met Vier in Bed dan ook uitgeroepen tot terechte weekwinnaar.
Hopelijk vinden ze snel een oplossing voor de mooie uitnodigende brasserie. Wij komen alvast zeker terug.
 

B&B Basil
Sint-Pietersstraat 75
3630 Leut (Maasmechelen)

Commentaren

  • Manman, ik ga ervan blozen!! Bedankt dat je dit met anderen wil delen.
    Ik beloof dat ik mijn best blijf doen om jullie in de watten te leggen;-))
    groetjes Sara

  • wauw wat een mooi huis en interieur.

De commentaren zijn gesloten.