16-10-12

Pompoen in de oven

We gaan het simpel zeggen: pompoen is lekker maar die harde schil doorboren is niet voor iedereen een pretje.

Oplossing: wikkel de pompoen in aluminiumfolie - niet zo ecologisch maar niemand is perfect - en zet drie kwartier in een hete oven op 200gr. Indien het gaat om een groot exemplaar kan je toch proberen halveren, ontpitten, vullen met wat boter en op zelfde manier te werk gaan.
Nadien kan je de schil doorsnijden alsof het boter is en gaat het vruchtvlees er makkelijk uit met de lepel.

IMG_3243_resize.jpg

IMG_3244_resize.jpg

Klaar om een lekkere risotto, ovenschotel, puree of soep te maken. Recepten vind je hier of hier.

04:12 Gepost in Keuken | Commentaren (1) | Tags: pompoenen, hokkaido |  Facebook |

Commentaren

Super tip! Toen ik de titel las, pompoen, dacht ik gelijk, pff maar die dikke pel en al.. Tot ik verder las :-)

Gepost door: Ellen | 16-10-12

Post een commentaar

NB: commentaren worden gemodereerd op deze weblog.