• Pure C het boek

    Pin it!

    'Enjoy, Taste & Feel Pure C, everywhere around with the new Pure C book and CD!'
    We hebben er lang op gewacht, maar vanaf deze week is het Pure C boek met CD en kraskaart met kans op een etentje voor 2 personen verkrijgbaar. Hier viel het gisteren in de bus.

    644023_4756273664429_1753008656_n_resize.jpg

    De muziekcompilatie van 17 nummers is geweldig.

    foto1_resize.jpg

    De kraskaart zei 'Helaas!'

    foto_resize.jpg

    maar geen nood: binnenkort trekken we weer naar jaarlijkse gewoonte naar het Ibiza aan de Noordzee met de kinderen, de eerste keer sinds hun eerste Michelin ster. De verslagen van vorige bezoeken kan je hier en hier vinden. Beter dan culinair journalist Mara Grimm kan ik het niet omschrijven: 'Eten bij Pure C is eten op hoog niveau met swung, seks en energie: het is gastronomie op xtc'


    'Geen knipmessen, geen fluistersfeer en geen ingewikkelde verhalen over wijn. In Pure C van Sergio Herman draait het om leuke mensen, om relaxte muziek en om goede vibes. En vooral: om tafels vol eenvoudig maar lekker eten waar je samen kunt genieten, zoals zeebaars in zoutkorst of een platteau vol Sergio's lievelingsgerechten. Dat soort eten leent zich natuurlijk perfect voor thuis. Daarom selecteerden Sergio Herman en Syrco Bakker voor dit boek hun favoriete 50 recepten en 70 basisrecepten. Behalve vlees-, vis- en groentegerechten zijn er ook hoofdstukken met recepten van tapas, classics, sweets en de cocktails van Pure C. Ook is er een hoofdstuk gewijd aan de Indonesische roots van Syrco. En omdat de muziek bij Pure C altijd nét een tandje harder staat, vind je bij dit boek ook een cd'

  • Goddelijke kip van 't kot ?

    Pin it!

    Nabij de school staat een café en dat café doet gouden zaken. Niet zozeer met wat er door de tapkraan vloeit maar door het 'kot' dat ernaast staat.
    Kip aan 't spit. 'Kiek van 't kot' dus. En die reuk verspreidt zich al sinds de eerste schooldag over de speelplaats met - je kan het al raden - de vraag wanneer we dààr nu eens een kip zouden kopen. Nooit - dhuh - want nooit zou ik zo een kiek van 't kot kopen en toen bezweek ik. Was het de geur, de drang naar eiwitten, de mooie misleidende vermelding 'hoevekip',...
    Niemand in 't kot? Gewoon bellen. Hoe origineel.

    foto.JPG


    Slecht was dat niet zo een kiek van 't kot.

    En na een uitvaart en honger in de kerk zei Drama Queen sec 'jammer dat de pastoor geen kiek van God verkoopt'. Dat zou pas terug mensen naar de kerk lokken...

    Binnenkort ook 'Rib van 't kot'

  • Pompoen in de oven

    Pin it!

    We gaan het simpel zeggen: pompoen is lekker maar die harde schil doorboren is niet voor iedereen een pretje.

    Oplossing: wikkel de pompoen in aluminiumfolie - niet zo ecologisch maar niemand is perfect - en zet drie kwartier in een hete oven op 200gr. Indien het gaat om een groot exemplaar kan je toch proberen halveren, ontpitten, vullen met wat boter en op zelfde manier te werk gaan.
    Nadien kan je de schil doorsnijden alsof het boter is en gaat het vruchtvlees er makkelijk uit met de lepel.

    IMG_3243_resize.jpg

    IMG_3244_resize.jpg

    Klaar om een lekkere risotto, ovenschotel, puree of soep te maken. Recepten vind je hier of hier.

  • Nostalgie op weg naar school

    Pin it!

    IMG_3240_resize.jpg

  • Ladies Run

    Pin it!

    Ik maak af wat ik start en ik ga door naar de 10km.

    Eerst wat veggie pasta van Pee Klak @ home.

    IMG_3194_resize.jpg

    Dan hier vertrekken

    sportograf-33826777_resize.jpg*

    en hier aankomen.

    sportograf-33826632_resize.jpg*

    Vorige week zondag was een geweldige dag !

    * Foto: Sportograf

  • Moestuin midden oktober

    Pin it!

    Kilo's wit ..

    IMG_3224_resize.jpg

    - nu wel... - 

    IMG_3225_resize.jpg

    en oranje moestuingoud,

    IMG_3228_resize.jpg

    hokkaido pompoenen en sierpatissons

    IMG_3223_resize.jpg

     

  • B&B Basil

    Pin it!

    Mark is een grote fan van Fawlty Towers, vandaar de naam ‘Basil’ voor de B&B die hij samen met Sara uitbaat. Sara - handelsingenieur van opleiding - gaf haar carrière op om meer tijd te kunnen doorbrengen met hun 3 kinderen en haar droom waar te maken: een eigen B&B.Aan de buitenkant is Basil een oude brede rijwoning, maar als je binnen stapt, sta je meteen in de moderne eetkamer. Die bestaat uit strakke meubels, verse seizoensbloemen en mooie decoratie.

    Blikvanger is de extreem grote tuin met een zwemvijver van 15 op 6 meter. Die zit vol Japanse kois 'die meer schrik hebben van de mensen dan omgekeerd'. Ook vind je er een petanquebaan en zelfs een saunahuisje (tegen betaling). Een loslopend konijn en 2 poezen maken de tuin compleet.

    IMG_3174_resize.jpg

    IMG_3182_resize.jpg

    Gezien de zes kamers in het herenhuis volgeboekt waren, logeerden wij – alleen - aan de overkant in het gebouw van Brasserie Basil (door uitzonderlijke gebeurtenissen tijdelijk gesloten) met drie nieuwe kamers. We konden direct een kamer kiezen. Deze zijn in dezelfde stijl ingericht als de B&B en ook daar beschikken de gasten ook over een aparte bar. Warme dranken worden gratis geserveerd in de bar. Oh ja, de klokken van de kerk luiden niet tussen 22 en 7 uur.

    IMG_3143_resize.jpg

    IMG_3138_resize.jpg

    IMG_3192_resize.jpg

    IMG_3191_resize.jpg

    De kamers en badkamers zijn strak, tijdloos eenvoudig maar zeer stijlvol huiselijk ingericht met prachtige materialen. Prima bedden, mooi beddengoed, zeep, shampoo en zelfs oorstokjes en een haardroger in de badkamer. Ze zijn voorzien van gratis WiFi, een badjas en een televisie met dvd-speler. En vooral spotless clean !

    Na een deugddoende nacht wacht je vanaf 8u30 een ontbijt dat op zijn zachts gezegd koninklijk is. Vers geperst sinaasappelsap, heerlijke ontbijtkoeken, brood, hartig beleg, huisgemaakte confituren, koffie, thee, yoghurt, verse fruitsla, muesli, een eitje naar wens gebakken, … Meer kan je echt niet wensen.

    IMG_3173_resize.jpg

    IMG_3176_resize.jpg


    Sara is uiterst sympathiek, vriendelijk en behulpzaam: een gastvrouw in hart en nieren die het concept B&B op handen draagt. Basil werd in het programma Met Vier in Bed dan ook uitgeroepen tot terechte weekwinnaar.
    Hopelijk vinden ze snel een oplossing voor de mooie uitnodigende brasserie. Wij komen alvast zeker terug.
     

    B&B Basil
    Sint-Pietersstraat 75
    3630 Leut (Maasmechelen)

  • Il Fiore

    Pin it!

    IMG_3145_resize.jpg

    Dit restaurant stond reeds op mijn ‘to do’ lijst sinds ik de chef met zoveel liefde hoorde vertellen in In De Keuken. De heruitzendingen passeerden ondertussen ook de revue en uiteindelijk ben ik er geraakt. Het is een vrijdagavond en de sfeer in ristorante Il Fiore is zeer levendig. Bij het binnenkomen weet je meteen weer wat Italiaanse gastvrijheid betekent. We worden hartelijk onthaald door zijn charmante echtgenote Diana Pani, afkomstig uit Sardinië. We krijgen onmiddellijk een warm welkom aan tafel in de vorm van een mand heerlijk huisgemaakt brood en water.

    IMG_3153_resize.jpg

    IMG_3146_resize.jpg

    In een ruim fluitglas wordt het aperitief van het huis geschonken, een uitstekende prosecco met Aperol Spritz (€7). Hierbij kwam een hapje met kwartelei en spek uit Puglia. In elke zin vallen hier wel enkele woorden Italiaans, de wijnglazen zijn van het frivole type, de wijnkaart is volledig Italiaans.

    IMG_3156_resize.jpg

     

    Chef Dino Bagnato, geboren in Puglia is druk in de weer in de open keuken. Puglia, Zuid-Italië, synoniem voor kronkelverse vis, pittige olijfolie en vuurrode tomaten die nog smaken naar … tomaat. Het zijn deze produkten, en nog vele anderen, die je op je bord mag verwachten bij Il Fiore. Hier een tafel reserveren is trouwens net zoals bij je moeder gaan eten: je komt een beetje thuis en je bent zeker van een gezellig moment. Het belangrijkste is: je weet dat je verbluffend lekker gaat eten. En je voelt er meteen de liefde voor la cucina Italiana. De smaak kreeg de chef trouwens te pakken in ‘la cucina’ van zijn moeder. Zij leerde hem alles over eerlijke gerechten met heerlijke producten. Deze kennis vulde hij aan met zijn eigen onuitputtelijke fantasie. Het resultaat is … Italië op je bord. De zaal met een 30tal couverts zit dan ook vol met duidelijk veel ‘habitués’.

    In het succes van een restaurant speelt ook de prijs altijd een rol. Een menu in vier gangen kost hier 59 euro, in vijf gangen 69 euro en bijhorende wijnarrangementen van 25 en 29 euro. Wie de marktprijzen kent, weet dat die prijzen in het laagste schuifje zitten. Er staan echter zo veel aantrekkelijke gerechten op de kaart dat we bezwijken voor de à-la-carteformule. Er was ook een ruime keuze aan gerechten met herfsttruffels.

    Voorgerechten
    Trio de burrata – romige mozzarella uit Puglia : spuma, gefrituurd en naturel (€22)

    IMG_3161_resize.jpg

    Carpaccio van gepekelde kabeljauw met abate peren, pistachenoten en citroenzeste (€18)

    IMG_3160_resize.jpg

    Hoofdgerechten
    Huisgemaakte ravioli gevuld met ricotta kaas spinazie en een sausje van boter en salie (€19)

    IMG_3165_resize.jpg

    De deegwaren – allen huisgemaakt – zijn perfect al dente en de ingrediënten waarmee ze worden vermengd van hoge kwaliteit. Niet voor niet de specialiteit van het huis. Een typisch Italiaans gerecht, waarbij met weinig ingrediënten een verrassende smaakexpressie wordt bereikt. Een verfijnd gerecht in een zo subtiele, delicate versie. Zelden zo een lekkere ravioli gegeten.
    Hierbij een glas zeer correcte huiswijn uit – uiteraard Puglia - Violante 2008 (€5)

         
    Nagerechten
    We kozen voor verschillende soorten ambachtelijke Italiaanse kazen met zalig brood (€15)

    IMG_3169_resize.jpg

    IMG_3168_resize.jpg

    Het duurste gerecht op de dolci kaart met onder andere Schuim van mascarpone met koffie, amaretto en ijs van vanilla (€9), Parfait van hazelnoten, nutella met warme chocolade (€10)…

    We kregen nog een digestiefje aangeboden van het huis: een heerlijke limoncello.
         
    Il Fiore is een gezellige leuke plek waar zeer goed gekookt wordt tegen eerlijke prijzen.

    Il Fiore
    Rijksweg 560
    3630 Maasmechelen