10-11-12

Pure C* moments

IMG_2839_resize.JPG

Guur weer buiten, meeuwen die dansen in 'le vent du Nord', enkele schepen die voorbij varen,... En binnen gezellige lounge sfeer, relaxte muziek en goede vibes. Voor ons het derde jaar op rij the place to be voor een zalige vakantie (vorige verslagen hier en hier) en heerlijk eten in Pure C, nu mét ster!

IMG_2746_resize.JPG

IMG_2747_resize.JPG

De bar vol met een bruisend publiek. Een laid back sfeer met perfecte originele cocktails, glaasje bubbels, wijn of gin & tonics. Hoe een losse en super professionele bediening hand in hand gaan. En de tapas...vakantie in je bord van Vietnam naar Marokko over Spanje terug naar Zeeland. Proeven, delen en genieten: eten zoals eten moet zijn!

IMG_2852_resize.JPG

IMG_2802_resize.JPG

(Belgische!) FG 20-3 Gin & tonic/biobloemen/kruiden

IMG_2711_resize.JPG

IMG_3447_resize.jpg

Monkey 47 Gin & Tonic: bos infusie

IMG_2854_resize.JPG

IMG_3445_resize.jpg

Origin Albania & Tonic: jeneverbes/citrus

IMG_2762_resize.JPG

IMG_3393_resize.jpg

Cocktail Siete Secretos Del Sur: munt/rode peper/ras el hanout

IMG_2763_resize.JPG

IMG_3392_resize.jpg

Kindercocktail met basilicumschuim en duindoornbessen

IMG_2731_resize.JPG

Hapjes: algenkroepoek, Indonesische pinda's, grissini en olijvencrème

IMG_2764_resize.JPG

Tapas: almejas à la marinera. Één woord: TOP!

IMG_2766_resize.JPG

Tapas: iberico, bio tomatenmarinade, olijvencrème en campéry toast

IMG_2767_resize.JPG

Tapas: gemarineerde zalm 'tribute to my father'

IMG_2768_resize.JPG

Tapas: oestercocktail venkel/zure appel/oester perfect in balans

IMG_2769_resize.JPG

En vooral tafels vol lekker puur eten waar je samen van kan genieten, zoals zeebaars in zoutkorst of een platteau vol van Sergio's lievelingsgerechten.

IMG_2719_resize.JPG

Een verslag van een diner en een lunch

Het diner

Huischampagne Jerome Dehours, Brut Grande Réserve, Pinot Meunier

IMG_3343_resize.jpg


Amuse : Ingelegde groentjes/caesar dressing/croutons

IMG_3356_resize.jpg

IMG_3353_resize.jpg

Amuse:
boven: Boekweit noedels/Noordzee krab/wasabi/gember/avocado
onder: zuurdesem toast/gepekelde zalm/mosterd/dille

IMG_3354_resize.jpg

Amuse: Zeebrugse garnaaltjes/waterkers/bloemkool

IMG_3357_resize.jpg

Amuse: paella/octopus/paprika/aioli

IMG_3358_resize.jpg

Ons voorgerecht: 5 bereidingen van oester

IMG_3367_resize.jpg

venkel/appel

IMG_3363_resize.jpg

Rammenas/dashivinaigrette/algen

IMG_3370_resize.jpg

Thaise kroepoek/jalapeno

IMG_3372_resize.jpg

Bij het hoofdgerecht: Pinot Noir Waipara 2008 The Crater Rim (Nieuw-Zeeland) en een Figure Libre 2010
Ons hoofdgerecht: Pure C organic groenten

IMG_3378_resize.jpg

IMG_3376_resize.jpg

IMG_3377_resize.jpg

IMG_3379_resize.jpg

IMG_3380_resize.jpg

Hoofdgerecht kinderen nadat ze de helft van mijn oesters hadden gepikt ;-) : MYR steak met dikke fritten van kindermenu (€14,50 mét dessert)

IMG_3365_resize.jpg


En gezien ze geen ijs lust en dessert een heerlijke dame blanche was, kreeg ze blauwe Gentse kaas met notenbrood, gelei,...

IMG_3382_resize.jpg

Surprise

IMG_2737_resize.JPG

De lunch twee dagen na het diner, een heel andere sfeer dan 's avonds. Direct andere amuses!

IMG_2745_resize.JPG

IMG_2744_resize.JPG

Amuse: pizza carpaccio/gorgonzola

IMG_3449_resize.jpg

Amuse: softshell crab tempura/jalapeno/curry crumble

IMG_3450_resize.jpg

Amuse: sushi zalm/sesam/avocado

IMG_2866_resize.JPG

IMG_2870_resize.JPG

Amuse: Marokaanse salade/humus/harissa

IMG_3456_resize.jpg

Amuse: Vissoep

IMG_3452_resize.jpg

Hoofdgerecht kinderen Le Platteau Sergio

IMG_3459_resize.jpg

IMG_3462_resize.jpg

IMG_3463_resize.jpg

IMG_3464_resize.jpg

IMG_3465_resize.jpg

Bij het hoofdgerecht Coume Mare
Ons hoofdgerecht: zeebaars in zoutkorst. 40 minuten bereidingstijd méér dan waard. Zelden zo een pure vis gegeten.

IMG_3457_resize.jpg

IMG_3466_resize.jpg

Tijdens het 'wachten' op de vis nog een frisse carpaccio

IMG_3461_resize.jpg

Pure Fish

IMG_3473_resize.jpg

Venkelsalade/slaatje/ vinaigrette van olijven en ansjovis

IMG_3469_resize.jpg


Auberginecaviaar/ gepofte paprika/ basilicumcrème/ tomatencompote/ auberginecrème/gepofte aubergine en tomaat

IMG_3468_resize.jpg

Geconfijte aardappel/gepofte look/ aioli

IMG_3472_resize.jpg

Nagerecht: soufflé limoenblaadjes/vanille/groene appel

IMG_3481_resize.jpg

Nagerecht: Pure C chocoladetaartje/citrus

IMG_3478_resize.jpg

Nagerecht van de chef ;-) : flinterdun fruit met champagnegranité & sabayon met rozemarijn

IMG_3483_resize.jpg

Bij de koffie

IMG_3491_resize.jpg

IMG_3386_resize.jpg

Hoe laid back de sfeer in restaurant en bar ook zijn, des te hectischer het in de keuken is.

IMG_3487_resize.jpg

Syrco gaat verder in de geest van Sergio maar sinds ons eerste en tweede bezoek merken we zeker dat hij meer en meer buiten de lijntjes gaan kleuren en zijn eigen stijl doordrukt in de gerechten. De manier waarop hij zijn Indonesische roots mixt met de zilte smaken van Zeeland is gewoon subliem en er zit nog zoveel  extra potentieel in deze jonge kok. 18 uur per dag werken, 40 nieuwe gerechten per jaar en elke zes weken een ander menu én het niveau altijd maar hoger tillen. Weinigen doen het hem na.

IMG_3489_resize.jpg

Zo bescheiden als je hem ontmoet, een vriendelijke down to earth 'jonge gast' die stress en rust tegelijk uitstraalt en die graag tijd maakt voor een babbel met gasten.  Ik kan het niet beter verwoorden als onze dochter... Aan de maître die via oortjes en microfoon communiceert vroeg ze al grappend: 'praat jij met God?' Wel Syrco in jouw Pure C zat ze er niet ver naast. Blijf groeien en wij komen verder genieten van die zalige Pure C moments! 

Commentaren

Vorige weekend ook het 6 gangenmenu gaan ontdekken na je vorige 2 blogposts over pure c gelezen te hebben. Ik kan alles beamen, prachtige bordjes, superlekker allemaal en niet te vergeten, ongelofelijke cocktails!
Ik zie enkele gerechtjes dat wij ook gehad hebben, maar nog veel meer andere dingen, ik krijg terug zin!

Gepost door: Jen | 11-11-12

Hallo,
Dat was zo te zien weer volop genieten! We krijgen er ook weer zin in.... Ongelooflijk toch wat er geserveerd wordt.
Groetjes,
C&C

Gepost door: C&C | 17-11-12

De commentaren zijn gesloten.