08-12-12

Aardappelpannetje met spruitjes en Breydelspel

Spruiten: ik ben er niet gek van. De kinderen wél dus maak ik ze toch wel geregeld. Lees: maximum 1 keer per seizoen. Goed daar zijn we weer vanaf.
Ik heb er toch wel vier gegeten ! Ik geef toe: lekker klaargemaakt smaakt dat nog best ok.

spruiten_resize.jpg

Nodig voor 4 personen:
200 gr Breydelspek
400 gr spuiten
500 gr vastkokende aardappelen (krieltjes bij voorbeeld)
1 (rode) ui of sjalot
1 teentje look
muskaatnoot en peper van de molen

Zo gemaakt:
Maak de spruitjes schoon en blancheer ze 5 minuten in gezouten water met natriumbicarbonaat (kleur!). Giet ze af en laat ze schrikken in ijskoud water.
Kook de aardappelen in de schil. Giet af en laat uitlekken. Spij ze in stukken zo groot als de spruitjes.
Pel en hak ondertussen de ui en sjalot. Snij het spek in blokjes.
Roerbak de spruiten en aardappelen in een antikleefpan zonder vetstof en voeg de look en ui toe. Voeg ook het spek toe. Kruid met muskaatnoot en peper.

Smakelijke winterfood !

De commentaren zijn gesloten.