27-12-12

Gerookte Ardeense forelfilet met rode bieten vinaigrette en mousse van geitenkaas en rode biet

Een lekker voorgerecht, kan ook als hapje met een dotje mousse.

IMG_3042_resize.JPG

Nodig
Gerookte Ardeense zalmforelfilet  
400 gr gekookte rode biet
360 gr geitenkaas (type petit rondin de chèvre, niets te zacht/niets te hard)
peper en zout
20ml rode bietensap
7 ml olijfolie
1 sjalot versnipperd
2 ml witte wijnazijn
peper en zout van de molen

Zo gemaakt:
Doe de geitenkaas en de rode biet in de blender. Kruid met peper en zout. Giet in potjes en zet fris weg.

bietenmousse_resize.jpg

Voor de vinaigrette meng je 20ml rode bietensap, 7 ml olijfolie, 1 sjalot versnipperd, 2 ml witte wijnazijn en kruid met peper en zout.
Snij de forelfilets en serveer met de vinaigrette en wat fleur de sel of cabernet/merlot zout.
Je kan er eventueel nog wat zure room bij serveren die je gekruid hebt met peper en zout en een paar blokjes of rondjes rode biet.

De commentaren zijn gesloten.