26-12-12

Mousse van mascarpone met granité van koffie / clementines / marsala en cantuccini's

Een instant lichte 'would be' tiramisu. Gebaseerd op dit recept maar toch anders.

IMG_3065_resize.jpg

Nodig
400ml koffie (Nespresso, what else?)
scheut Marsala
schil van clementine (sinaas gaat desnoods ook als het maar bio is)
2 steranijs
2 kruidnagels
160 gr suiker
500 gr mascarpone
2 eierdooiers
120 ml melk
120 gr suiker
2 blaadjes gelatine
100ml lobbig geklopte room (dus half stijfgeklopt)
cantuccini koekjes

Zo gemaakt
Laat de koffie, marsala, kruiden en schil doorkoken en voeg 160 gr suiker toe. Giet in een ondiepe bak, laat afkoelen en plaats in de diepvriezer. Roer er elk uur met een vork door. Schraap vooral goed de kanten los.
Voor de mousse breng je de mascarpone, dooiers, melk en 120 gr suiker aan de kook. Week de gelatine in water en voeg ze toe. Klop goed door met de garde tot er van de gelatine niets meer overblijft. Voeg de lobbig geklopte room toe. Giet in glaasjes en zet een paar uur koel zodat de mousse wat opstijft.
Voor het serveren: schep nét voor het opdienen de granité op de mousse en zet er één of meer cantuccini koekjes in.

De commentaren zijn gesloten.