29-12-12

Meergranen stokbroodpizza met duxelles, gerookte ham en Reblochon de Savoie

Deze man geeft dagelijks geweldige inspiratie en dus ruim ik de feestrestjes op door me te baseren op één van zijn recepten. Lekkere comfort food en zo klaar.

IMG_3078_resize.JPG

Nodig voor 4 personen:
1 meergranenstokbrood in twee gesneden en overlangs gesneden
500 gr parijse champignons fijn gesneden
2 uien fijngesnipperd
1 teentje look fijngesneden en geplet
8 EL runds- of kalfsfond (evenveel water met bouillonpoeder of - blokje kan ook)
klontje boter
4 sneden gerookte ham (type ganda, bayonne, grison...)
200 gr Reblochon de Savoie in stukken, korst verwijderen hoeft niet
Olijfolie
Peper en zout van de molen

Zo gemaakt:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg de stukken stokbrood op bakpapier of een siliconen mat bovenop je ovenrooster, besprenkel met wat olijfolie en laat krokant worden onder de grill gedurende een 5tal minuten.
Fruit de ui en de look in een diepe pan en voeg de champignons toe. Kruid met peper en zout. Roerbak op een zacht vuurtje. Voeg de fond toe en laat inkoken.
Verdeel dit mengsel over het brood, beleg met stukjes ham en Reblochon.
Zet een 8tal minuten in de oven waarvan de helft onder de grill. Serveer met een slaatje.

 

De commentaren zijn gesloten.