28-12-12

Tartiflette met kabeljauwhaasje, rode ui, Corne de Gatte aardappelen en Reblochon du Savoie

Een heerlijk hartig winters gerecht! Feestelijk afgewerkt met garnaaltjes.

tartfl_resize.jpg

Nodig voor 4 personen:
200 gr Reblochon de Savoie kaas
240 gr kabeljauwhaasje in reepjes gesneden
2 rode uien in ringen gesneden
10 Corne de Gatte aardappelen
300 ml room
tijm, peper en zout van de molen
wat piment d'espelette
boter
100 gr gepelde noordzeegarnalen

Zo gemaakt:
Kook de aardappelen in de schil half gaar en snij in dunne plakjes.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Boter een ovenschotel in of gebruik individuele cocottes. Leg een laag aardappelen, uien, kabeljauw, kaas en kruid tussendoor. Eindig met de kaas.
Meng de room met tijm en peper en zout. Strooi er nog wat piment over. Zet 40 minuten mét deksel en nog 15 minuten zonder in een oven van 180 graden. Serveer met garnaaltjes en een fris slaatje.

 

De commentaren zijn gesloten.