20-09-12

Lunch @ Oud Sluis***: Sergio Herman, what else?

Ken je het Oud Sluis fenomeen ? Bij het binnenstappen denk je dat elke mogelijke bereiding en presentatie al eens gezien hebt en bij het buitenstappen ben je weer vol verbazing en bewondering. Hoe krijgt Sergio dit allemaal verzonnen en uitgevoerd ? Buiten enkele antwoorden die ik vond ik Sergiology, moet je het antwoord verschuldigd blijven. Ik kan enkel maar zeggen dat het voorbehouden is aan de allergrootsten. Mocht er nog iemand twijfelen dat Sergio daartoe zou behoren, mag die zich laten overtuigen door onze derde culinaire ervaring in Oud Sluis.

In de agenda van de kinderen kwam voor één keer op een woensdag de nota 'afwezig wegens familiale omstandigheden'. Gaan eten is dat tenslotte toch en het was bovendien om de zevende verjaardag van Drama Queen te vieren. Ik weet het... geen excuus voor afwezigheid maar ik kon toch moeilijk schrijven: 'in het kader van een culinaire pedagogische studiedag kozen we ervoor een verjaardag te gaan vieren in een driesterrenrestaurant?'. Midden mei hadden we deze tafel gereserveerd en uiteraard was enkel een lunch door de week nog mogelijk. Excuses, excuses,...

2 weken voor ons bezochten C&C Culinair Oud Sluis, toen ik het verslag las, was de toon alvast extra gezet voor een prachtlunch.

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

Als aperitief

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

Gin The Botanist & tonic. The Botanist Gin is ontwikkeld door Bruichladdich Distillery uit Islay heeft een limited gin gedistilleerd met 31 kruiden. 22 van het eiland Islay met oa de wilde jeneverbes. Al deze kruiden gaan onder lage druk in een Lomond pot-still (de enige Lomand Pot Still ter wereld) de zogenaamde 'Ugly Betty'. Vervolgens worden ze gedistilleerd, een proces dat ongeveer drie keer langer duurt dan het traditionele spirit productieproces als gevolg van de lage druk. Dit betekent dat de spirit langzaam suddert voor geruime tijd, wat de aromaten uit de kruiden nog meer laat vrijkomen. In de smaak veel citrus met een kruidige afdronk. De enige en hopelijk niet de laatste Islay gin!

Gin Mare & tonic. Gin Mare is een nieuwe ‘Mediterrane Gin’ uit Spanje. Gin Mare is gemaakt met de hoogste kwaliteit botanische planten en kruiden (Arbequina olijven, tijm, rozemarijn en basilicum), alle geselecteerd in de mediterrane gebieden. Deze super premium gin heeft een uniek eigen karakter en balans die totaal anders is dan elke andere Gin in de markt

Tijdens het aperitief kwamen de volgende amuses

Gekoelde ijspastille van mierikswortel, hamachi en mizuna

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

Kokkels, yuzu, curry, rode quinoa, witte radijs en sesamcrème

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

Gillardeau oester, gepekelde sjalot, specerijen en sorrento citroen

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

In het oude servies van Oud Sluis bewerkt door Sophie Lachaert kwamen de volgende twee amuses

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

Fragments, seroendeng, indonesisch spek, kaffirlime en emping

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

Krokant arabisch brood, makreel, roos, yoghurt en harissa

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

Vette vis met tekening van Kamagurka

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

Bonito, shiso, rammenas, spitskool en dashi

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

Hierbij kwam een Japanse saké of rijstwijn

Over deze steen in algen gelegd, werd zeewater gegoten. Van een totaalbeleving gesproken ! Het begin van het ...
 sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

Voorgerecht:
Zwin
Zomerwandeling in 't Zwin

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere ventsergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

Hierbij kwam een Le Petit Beaufort Brut vin effervescent

 sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent


Hoofdgerecht:
Griet gegrild
gepocheerde oester, kruidentuintje, zomergroenten, kruidenvinaigrette en jus van tomaat en limoen, parmezaanschuim

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

Hierbij kwam een Figure Libre 2009

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

Selectie kazen met notenbrood en vijgen

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

'Mag ik die blauwe geitenkaas ook eens proeven meneer?'

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

Nagerecht

Pearls / 7 kruiden

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

'Kijk wat daar allemaal inzit: driesterren kinder surprise!'

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

Hierbij kwam een zoete rode Macvin rouge pinot noir van Bénédicte en Stéphane Tissot

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

Nagerecht

Bessen, amandel, zoethout en voilet

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

Hierbij kwam een organische Bugey Cerdon, een sprankelende rosé met sterke toetsen van aardbei en framboos uit de Savoie

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

Extra nagerecht voor de jarige: cake of peace.

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

Een glamourous glimmend, zilveren taartje gemaakt van groene thee met een mousse van Sorrento citroen en binnenin een lopend hart van granaatappel. On top een diepgevroren babyhandje in peace-houding van mascarpone en citrus. Rondom elementen van frisse kokos, yuzu en zilverachtige macarons en witte meringue.
Reactie van jarige was goddelijk 'ik ben wel geen twee jaar hé maar zeven!'

Bij de koffie

Van de Mick Jagger van de chocoladewereld Dominique Persoone een doodshoofd Skull. In de vorm witte origine chocolade uit de Dominicaanse Republiek afgewerkt met zilverpoeder. Vulling van marshmallow met kersenbloesem, hazelnootpraliné met een krokant van espresso en een ganache van witte chocolade en citrus.

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

Bonbon van witte chocolade en citrus, ijsje in kumquat.

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

Cherry lips: een mond van kersen

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

Coin van witte chocolade, gember en basilicum

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

Citrus lego: legoblokjes van passievrucht, citrus en cocos met roomijs met kaffir, koriander en munt

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

Bonbon van koffie, karamel en citrusparels

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

Ananas en kokos

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

Fris citrussapje

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

Chocolade zeevruchten

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

The Final Touch: crème van hazelnoot, zalf van citrus, hazelnootolie

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

'Mommy: God is a DJ ? No God is a cook !'

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

sergio herman,oud sluis,feest,drama queen,stoere vent

Tijdens deze onvergetelijke lunch met bezoek aan de keuken hebben de kinderen tot in de kleinste molecule van hun lijfjes genoten van elke minuut aan tafel. En wij... ja wij blonken van trots toen ze als échte gastronomen hun culinair record 'genieten' verbroken. Dit staat meteen op 5 uur.
Bedankt Sergio en team voor deze fantastische namiddag ! Bedankt voor de aanpassingen van het menu en de vele extra's 'omdat het niet de eerste keer was dat we in Oud Sluis waren'. We'll be back soon.

Oud Sluis***, Beestenmarkt 2, 4524 Sluis

Commentaren

Dag allemaal,
Eindelijk! We hadden de tekst en foto's al lang bekeken, maar hadden een beetje uit het oog verloren dat we niet gereageerd hadden.
Dit ziet er niet alleen fantastisch uit, maar is het ook. We genieten er nog altijd van! Voor de kinderen zijn dit toch wel unieke ervaringen.
Dinsdag waren we in La Paix, ook zo een unieke belevenis (verslag volgt); we zijn zeer benieuwd naar wat Culinaire Speurneuzen ons o.a. hierover te brengen heeft. We hopen het programma niet te missen.
Groetjes,
C&C

Gepost door: C&C | 18-10-12

Reageren op dit commentaar

Hoi C&C
Ja was zalig genieten die dag en de kinderen, die genieten net als wij nog na.
La Paix is ook een topper. Wij gaan eind november nog eens terug, waar een pedagogische studiedag al niet goed voor is ;-)
Heel binnenkort staat Pure C 2x op het programma.
Culinaire speurneuzen zou pas in voorjaar zijn. Ik laat nog wat weten via blog of maak je lid van de fb groep?
Groetjes
onelifeliveit

Gepost door: Onelifeliveit | 29-10-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.