14-01-13

Gehaktbrood met spruiten

Een recept van Martin Bonheur, aangepast aan onze keuken. Spruiten... ik ben er niet zot van maar wat met kinderen die het wél graag eten en zelf klaarmaken ?  
 
Nodig voor 4 personen:
800 gr gehakt half rund/half varken
4 hele eieren
5 sneden mie brood maar we gebruikten een equivalent donker home made zuurdesembrood mét kost
200ml room bij gebrek aan gewone melk
3 kleine rode uien
1 teen knoflook
300 gr spruitjes
een klont boter
peper en zout van de molen, nootmuskaat
 
Zo gemaakt:
Verwarm de oven voor op 170°C.
Snij de spuitjes in twee en roerbak ze een 5tal minuten in boter. Hou er voor het koken een viertal apart (damn vergeten).

gehaktbrood,spruiten,david martin,stoere vent

Week het brood in de room of melk en plet. Giet overtollig vocht weg. Voeg de eieren, fijngesnipperde uien en look, kruiden en gehakt toe en meng. Indien iets té nat voeg je nog wat panko of paneermeel bij.
Voeg de spuitjes toe, roer en stort in een bakvorm of gewoon op je ovenplaat.

gehaktbrood,spruiten,david martin,stoere vent

Bak een 40tal minuten op 170°C en rasp er voor het serveren nog wat rauwe spruiten over. Vergeten dus.

gehaktbrood,spruiten,david martin,stoere vent


 
 

De commentaren zijn gesloten.