18-02-13

Hartige taart sjalot/geitenkaas

Een snelle hartige taart, geserveerd met een slaatje, meer moet dat niet zijn.
De sjalotten lichtjes zoet en gekarameliseerd gecombineerd met het zilte van de geitenkaas.

taart.JPG

Nodig:
1 kg sjalotten
+- 200 gr geitenkaas (type petit rondin de chèvre, Sainte Maure...)
100 gr boter
3 EL olijfolie
1 EL bruine suiker
peper en zout van de molen
1 vel bladerdeeg

Zo gemaakt

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg het bladerdeeg met bijhorend bakpapier in de vorm, prik er wat in met een vork en zet terug in de koelkast.
Pel en snij de sjalotten. Bak ze in de boter/olijfolie gedurende een 20tal minuten.
Voeg de bruine suiker toe en kruid met peper en zout. Laat wat afkoelen.
Stort de sjalotten in de vorm en verdeel er de geitenkaas over.
Laat 40 minuten bakken in een oven van 180 graden.

17:29 Gepost in Keuken | Commentaren (0) | Tags: taart, sjalotten, geitenkaas |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.