20-02-13

Pure C* 2013

Inderdaad élk verlof is een excuus om er tijd door te brengen. Doorheen de drie jaren dat we er te gast zijn, werd Syrco zijn signatuur meer geaccentueerd. Toen hij ons in de bar zag, moedigde hij ons direct aan het nieuwe menu te proeven met veel inspiratie uit zijn verlof. En dat deden we ook. Fantastisch hoe zo een jonge kok zo gedreven en toch bescheiden is. Binnenkort krijgt hij een nieuwe keuken en zelf een volledig vernieuwde stek. Tegen 2015 wordt het volledige Strandhotel in een nieuw kleedje gestoken: een gezamenlijke ontwikkeling met Compagnie Het Zoute, in nauwe samenwerking met Arcas Architecten, Sergio Herman en Piet Boon. Naast de volledige renovatie en uitbreiding van het hotel, wordt een appartementencomplex, "Strandresidentie" gerealiseerd.

 

Tapas & cocktails

De cocktailkaart werd volledig vernieuwd en aangepast aan de seizoenen van de garnituren. Ze werd ons dan ook met veel enthousiasme uit de doeken gedaan door de geweldige barman.

IMG_3298.JPG

Cocktail Siete Secretos Del Sur: munt/rode peper/ras el hanout

IMG_4142.jpg

Gin Tonic 209 Bergamot/komkommer

IMG_4105.jpg

Gin Tonic VL92 Koriander/gember

IMG_4106.jpg

Kindercocktail Bergamotschuim / mandarijn met de instructies 'te drinken als een pintje, eerst het schuim' euh ;-) 

IMG_4148.jpg

Hapjes: algenkroepoek, Indonesische pinda's, grissini en olijvencrème

IMG_4110.jpg

Tapas: Marokkaanse salade van bulgur, kikkererwt en granaatappel

IMG_4115.jpg

Andere tapas: iberico, bio tomatenmarinade, olijvencrème en campéry toast; Oestercocktail venkel/zure appel/oester perfect in balans ; gemarineerde zalm 'tribute to my father'... zie vorige bezoeken.

De almejas à la marinera waren jammergenoeg niet voorradig wegens geen verse levering. Beter geen dan niet vers.

  

 

Lunch 

Huischampagne Jerome Dehours, Brut Grande Réserve, Pinot Meunier

IMG_4138.jpg

Amuses

Wijting, appelwortel, rode peper, avocado

IMG_4152.jpg

Sergio's favourite

IMG_4149.jpg

Cannelloni spinazie, tomaten vierge, colatura

IMG_4160.JPG

Soufflé kwartelei, koffie

IMG_4161.JPG

Broodje makreel, vinaigrette, olijvencrème. Recht uit de oven aan tafel versneden.

IMG_4166.jpg

IMG_4170.JPG

 

Menu Beleven, Delen en Proeven

Oyster & Pearls 

IMG_4172.JPG

IMG_4176.JPG

IMG_4173.JPG

IMG_4174.JPG

Mezze Zeeuwe schelpjes

IMG_4177.jpg

IMG_4178.JPG

IMG_4183.jpg

Boemboe Gabo Gabo Bali 2013

IMG_4191.JPG

IMG_4192.JPG

Vissoep 'tribute to patron'

IMG_4197.JPG

IMG_4198.JPG

IMG_4199.JPG

Cnette with touch o chin

IMG_4206.JPG

Kaas

IMG_4213.JPG

IMG_4210.jpg

Pure chocolate, hazelnut, rode biet

IMG_4216.JPG

Istina Francuska Vinarija bij de eerste twee voorgerechten

Lammershoek pinotage 2011 bij de Cnette

 

Bij de koffie

IMG_4226.JPG

IMG_4227.JPG

IMG_4230.jpg

IMG_4232.jpg

Afsluiter KNT

IMG_4123.jpg

En deze gezichtjes spreken boekdelen.

pure c, syrco bakker, sergio herman, oud sluis, cadzand, strandhotel



Commentaren

Wat een creativiteit en deskundigheid! Niet te geloven, het ziet er ongelooflijk lekker uit. We zullen dringend nog eens een datum proberen vinden.
Intussen gaan we het even dicht bij huis proberen. Restaurant 'Vrijmoed' is sinds gisteren open; einde van de maand hebben we een lunch kunnen reserveren. We kijken er ook al naar uit.
Groetjes,
C&C

Gepost door: C&C | 02-03-13

Reageren op dit commentaar

Super hé. Wij gaan daar zo graag. De sfeer is ook geweldig. Ben benieuwd naar het nieuwe strandhotel.
Wij hebben DUIDELIJK dezelfde smaak ;-)
Ik heb ook al een tafel vast bij Michaël voor ... oktober. Iets te vieren. De kaart, sinds deze week op hun site, ziet er alvast veelbelovend uit. Het interieur is ook prachtig. Laat zeker iets weten !

Gepost door: one life | 05-03-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.