11-03-13

Spinaziestoemp met blauwe schimmelkaas en geroosterde walnoten

Zin in dit recept, geen volkorenpasta in huis én geen tijd om verse pasta te maken.

Nodig:
800 gr (frit)aardappelen
300 g spinazie
2 uien, niet té fijn versnipperd
1 teentje look
150 gr blauwe schimmelkaas (Fourme d'Ambert)
50 gr walnoten
boter
olijfolie
1/2 KL piment d'espelette
zout en peper van de molen

Zo gemaakt:
Maak de stoemp. Kook een teen look mee in het kookwater. Hou de teen look nadien apart en gebruik voor de spinazie.
Verwarm de oven op 180 graden.
Verhit wat olijfolie in een pan en bak er kort de uien in. Voeg bij de stoemp en bak in zelfde pan de spinazie in wat olie. Roer erdoor met een vork met het teentje look erop.
Roer de spinazie onder de stoemp en voeg nog indien nodig wat boter toe. Kruid met peper en zout. Hak de walnoten en bak ze kort krokant in een pan op een hoog vuur.
Stort de stoemp in een ovenschotel. Verdeel er de walnoten over en de kaas. Kruid met de piment.
Pré-oven foto

foto.JPG

Zet een 20tal minuten in de oven op 180gr tot de kaas mooi uitgesmolten is.

Ik moet toegeven: écht zot ben ik niet van blauwe kaas - in tegenstelling tot de dochter - maar zo vond ik het lekker en subtiel. Volgende keer met pasta.

De commentaren zijn gesloten.