26-03-13

Meergranentoast / gerookte bio zalm / geitenkaas

Na de culinaire uitspatting van de dag voordien had ik een lichte zondagse lunch voorzien.
De commentaren waren kinderlijk eerlijk: 'Simpel maar lekker' (dhu er zijn mensen die enkel met de feestdagen zalm eten) en 'al maar goed dat je er een beetje fleur de sel hebt opgedaan'
Enfin, ik deel het toch maar met jullie.

foto (3).JPG

Nodig:
een pak bio time meergranenbroodjes
een pak gerookte bio zalm
een pot smeerbare geitenkaas 
olijfolie
peterselie of bieslook
fleur de sel
peper van de molen

Zo gemaakt:
Bak de broodjes af in de oven: een minuutje minder dan op de verpakking.
Meng ondertussen wat olijfolie met de fijngesneden kruiden.
Laat de broodjes wat afkoelen en snij ze doormidden. Laat de oven maar opstaan.
Wrijf op elke helft wat van de kruidenolie en zet de broodhelften nog een 3tal minuten onder de grill.
Haal ze uit de oven, laat wat afkoelen op een rooster. Besmeer met de geitenkaas, leg er een stukje zalm op en werk af met peper en fleur de sel.

De commentaren zijn gesloten.