01-04-13

Gratin van zachte ui met Tierenteyn graanmosterd en Ganda ham

Twee potten Tierenteyn geleverd gekregen en zoon wou meteen aan de slag met dit recept van één van zijn favoriete chefs. 

 

Nodig voor 4 personen

4 à 5 dikke witte uien

een kruidnagel

4 EL arachideolie

100 ml room

2 eigelen

8 sneetjes Gandaham

3 EL Tierenteyn graanmosterd

peper en zout van de molen

 

Zo gemaakt:

Snij de ui in ringen en bak ze zonder kleuren in de olie samen met de kruidnagel. Zet het vuur zachter, dek de pot af en laat een 30tal minuten onder deksel stoven. Voeg een paar EL water toe. Ga regelmatig roeren.foto[2].JPG

Verwarm de oven voor op 250 graden op grill stand. 

Rol de ham op. 

Klop de room half op, voeg de mosterd toe en de eigelen. Kruid met pepper en wat zout van de molen. 

Schep de uien in een ovenschotel en overgiet met het romige mosterd/ei mengsel.

foto[1].JPG

Zet een vijftal minuten onder de grill.

Werk af met de ham en wat sla of zoals hier - wegens gebrek aan - wat peterselie. 

foto.JPG

Lekker als voorgerecht of als bijgerecht zonder de ham. 

 

De commentaren zijn gesloten.