27-04-13

In Rodenbach Gran Cru gestoofde varkenswangen met couscous rozijnen/abrikozen/kurkuma

Varkenswangen met bier. Een topcombinatie kijk maar naar dit recept. Bij deze box 

541424_10200981741965423_2010417004_n.jpg

zat een boekje met enkele geweldige beerparing recepten. Gebaseerd op één van deze recepten kwam dit op tafel.

 

Nodig voor 4 personen:

2 flesjes Rodenbach Grand Cru

40 gr rozijnen

12 gedroogde abrikozen

200 gr couscous

200ml kippenbouillon

1 EL kurkuma

1 kg varkenswangen

1 ui, fijngesnipperd

2 wortelen, in blokjes

1 stengel lavas of selder

1 teen knoflook fijngesneden

bouquet garni: 1 tak tijm & 1 blad laurier

2 sneetjes peperkoek

peper en zout van de molen

boter en olijfolie

 

Zo gemaakt:

Week de rozijnen en abrikozen een paar uur op voorhand in 100ml Rodenbach Grand Cru. Zeef het kookvocht en reduceer tot 1/3. 

Giet hete kippenbouillon over de couscous, voeg wat olijfolie toe, de kurkuma en laat 5 minuten wellen. Voeg de geweekte rozijnen en abrikozen toe. Zet apart. 

Kruid de varkenswangen met peper en zout en schroei ze langs alle kanten dicht in boter/olie.

911453_10201031174801213_1700967795_n.jpg

Haal de wangen uit de pot en stoof de groenten en smaakmakers - ui, wortel, lavas, look -  aan in dezelfde pot. Voeg de wangen opnieuw toe, blus met het bier en het gereduceerde vocht.

912942_10201031172841164_43831820_n.jpg

Leg er twee sneetjes peperkoek in voor een mooie binding van de saus en laat een uur zachtjes stoven onder deksel. 912920_10201031172361152_1784494343_n.jpg

Serveer met de couscous. Lekker met een… Rodenbach Grand Cru uiteraard.

912610_10201031454648209_296769522_n.jpg

De commentaren zijn gesloten.