Gesmoorde varkenswangen / Tierenteyn picles
In Rodenbach Gran Cru gestoofde varkenswangen met couscous rozijnen/abrikozen/kurkuma
Varkenswangen met bier. Een topcombinatie kijk maar naar dit recept. Bij deze box
zat een boekje met enkele geweldige beerparing recepten. Gebaseerd op één van deze recepten kwam dit op tafel.
Nodig voor 4 personen:
2 flesjes Rodenbach Grand Cru
40 gr rozijnen
12 gedroogde abrikozen
200 gr couscous
200ml kippenbouillon
1 EL kurkuma
1 kg varkenswangen
1 ui, fijngesnipperd
2 wortelen, in blokjes
1 stengel lavas of selder
1 teen knoflook fijngesneden
bouquet garni: 1 tak tijm & 1 blad laurier
2 sneetjes peperkoek
peper en zout van de molen
boter en olijfolie
Zo gemaakt:
Week de rozijnen en abrikozen een paar uur op voorhand in 100ml Rodenbach Grand Cru. Zeef het kookvocht en reduceer tot 1/3.
Giet hete kippenbouillon over de couscous, voeg wat olijfolie toe, de kurkuma en laat 5 minuten wellen. Voeg de geweekte rozijnen en abrikozen toe. Zet apart.
Kruid de varkenswangen met peper en zout en schroei ze langs alle kanten dicht in boter/olie.
Haal de wangen uit de pot en stoof de groenten en smaakmakers - ui, wortel, lavas, look - aan in dezelfde pot. Voeg de wangen opnieuw toe, blus met het bier en het gereduceerde vocht.
Leg er twee sneetjes peperkoek in voor een mooie binding van de saus en laat een uur zachtjes stoven onder deksel.
Serveer met de couscous. Lekker met een… Rodenbach Grand Cru uiteraard.