19-05-13

Quiche caprese

Eens iets anders dan een 'gewone' tomaat/mozarella. 

Nodig

1 pak bladerdeeg  
100 gr pijnboompitten
1 bak kerstomaten (400 g)
4 hele eieren
125 gr room
2 bakjes basilicum, blaadjes fijngesneden
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
1 bol mozzarella (125 g), in plakjes
1 grote tomaat
972646_10201149702524332_774963609_n.jpg
Zo gemaakt
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg (met bakpapier en al) . Rooster de pijnboompitten een drietal in een pan zonder vetstof. Laat afkoelen op een bord.

Verdeel de pijnboompitten en kerstomaten over de quichebodem. Klop de eieren los met de room. Schep de basilicum en de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de mozzarella en het eimengsel over de tomaten.
Snijd de grote tomaten in plakken en leg op de quiche. Bak de quiche een uur in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. Laat de quiche in 1 uur afkoelen. Eet als hoofdgerecht met een salade met pancetta. 

911761_10201149705604409_1052654786_n.jpg

De commentaren zijn gesloten.