20-05-13

Tagliatelle 'piment d'espelette' met king krab, citroen en verse tuinkruiden

Inspiratie vonden zoon en ik in een recept in dit boek . Zo kon hij na zijn demonstratie bij Il Fiore zich ook thuis eens wagen aan pasta maken. Handig trouwens als 'lopende' ouders: een zoon hebben die zelf pasta maakt. 

Nodig:

1 portie pastadeeg gemend met 2 EL piment d'espelette
100ml olijfolie
1 teen look platgedrukt
1 rode chilipeper zonder pitten in stukjes gesneden
300 gr king krab vlees
Tuinkruiden fijngesneden, wij namen: 2 EL verse bladpeterselie, 1 EL dragon, 1 EL oregano, 1 EL munt, 2 EL bieslook
1 citroen
peper en zout van de molen

Zo gemaakt:

Draai tagliatelle van het pastadeeg. Kinderspel !

975716_10201154190516529_355116210_n.jpg

962961_10201154187036442_1380728675_n.jpg

Verhit de olie in de pan met de chilipeper, de look en de zeste van de citroen tot de pepers en look lichtgekleurd zijn. Haal van het vuur en laat 10 minuten infusen. Haal de olie door een zeef en warm er de king crab in op met de kruiden en het sap van de citroen. Kruid bij met peper en zout. 
Kook ondertussen de tagliatelle in veel water. Reken op een minuutje. Giet de pasta af en voeg samen met twee eetlepels van het kookvocht bij de krabsaus. Meng om

 

959336_10201154186556430_1055799360_o.jpg

en serveer meteen. 

 

968481_10201154185156395_1856027939_o.jpg



De commentaren zijn gesloten.