21-05-13

Gerookte zalmforelfilet / geroosterde rode biet / krieltjes / salsa verde

Een makkelijke frisse maaltijdsalade. Inspiratie in dit boek, aangepast aan de voorraadkast. De salsa verde kan je ook serveren bij geroosterd lam of varkensgebraad. 

foto.JPG

Nodig:

een pakje voorgekookte rode bieten of verse (400gr)
500 gr krieltjes
200 gr gerookte zalmforelfilet 
2 EL olijfolie
peper en zout van de molen
2 EL kappertjes
2 EL augurken gesneden
3 ansjovisfilets
1/2 EL Tierenteyn graanmosterd 
kruiden een handvol van elk en fijngehakt: bladpeterselie, basilicum en munt
125 ml olijfolie extra vergine
1 EL witte wijnazijn

Zo gemaakt:

Verwarm de oven op 200graden. Schil de bietjes en snij in partjes. Kruid en meng met de 2 EL olijfolie in een ovenschotel die je 30 minuten laat roosteren.

Maak de salsa verde door alle ingrediënten te mengen tot een gladde puree.

Kook de aardappelen in de schil, giet af en meng direct met de salsa verde.

Verdeel ze samen met de bietjes over de borden en schik er de vis op.

De commentaren zijn gesloten.