29-05-13

20 km door Brussel

Veel is hier buiten pasta de laatste week niet gegeten... niets bijzonders maar met een reden.

Nét geen 12 maanden nadat ik voor het eerst écht de loopschoenen aantrok, stond ik aan de start van de 20km door Brussel. Best goed voorbereid maar nooit meer dan 15km gelopen en da's best spannend. Net als in Brugge: multitasking dus een fotoverslag.

 

Startblok

hardlopen, 20km door brussel

Wetstraat

hardlopen, 20km door brussel

Tunnels in

hardlopen, 20km door brussel

hardlopen, 20km door brussel

Aankomst in zicht

hardlopen, 20km door brussel

Op net geen 2uur en 12 minuten stonden mijn coach en ik aan de finish. Hij had voor deze gelegenheid zijn 'slak'loopschoenen aangetrokken om met me mee te lopen. Een gemiddelde van 9,1 km/uur. Een topervaring ! 

Nog even samen stretchen

hardlopen, 20km door brussel

En nog dagen nagenieten! 

hardlopen, 20km door brussel

De volgende uitdaging wordt na een rustige loopzomer (?) - met op 30km na bijna 1000km op de teller - de halve marathon van Brussel begin oktober. En dan heel stilletjes luidop dromen om daar - als mijn lichaam het toelaat - in oktober 2014 de marathon te lopen. Twee jaar na mijn eerste Ladies Run daar, dat zou mooi zijn. 



27-05-13

In loving memory of Uncas 30/6/1996 - 27/5/2006

218021_1056060601415_1222857394_30147636_4049_n_resize.jpg

Top Bouvier des Flandres, mijn beste vriend. Ik mis hem nog, elke dag...

207130_1056060761419_1222857394_30147640_5318_n_resize.jpg

Afscheid van Uncas... nu al zeven jaar geleden.
Uncas, zeven jaar staat je gedenksteen in onze tuin en je urne hier op het bureau aan de pc onder een hele resem foto's. Het lijkt wel of het gisteren was dat we je zachtjes lieten inslapen, hier bij ons thuis. Je blafte je favoriete dierenarts nog een warme welkom, maar rechtkomen ging niet meer. Je was op, je leefde op pijnstillers, we hadden alles geprobeerd, en nog is dat geen troost, nu nog steeds niet. Ik denk elke dag aan je, je zotte kuren, je koppige karakter, hoe lief en zot je was, hoe fars je was in de tuin, mijn lieve poekiboy. De kindjes weten heel goed wie je bent en wie je was. Als ze een bouvier zien, roepen ze 'dat is precies Uncas' ja precies... maar zo eentje als jij zullen we nooit meer hebben. Zelfs nu vragen af en toe nog mensen 'ah waar is Uncas, is hij er niet bij ?' ...
Hier nog eens wat zeven jaar geleden verscheen, om je nooit te vergeten

208690_1056056561314_1222857394_30147623_5703_n_resize.jpg

Tot straks Pouki-boy, maateke, braaf zijn hé’
‘Dada Unka, wawa, doe dodo’
Uncas
‘Pouki’ ‘Joske’ ‘Gizmo’ de Land Rover bouvier,
30 juni 1996 - 27 mei 2006
Een lege plaats in ons huis, onze tuin, onze Defender en in ons hart
Vandaag thuis ingeslapen, van zijn pijn verlost, Uncas wordt gecremeerd in het dierencrematorium in Boom, nadien zoals hij steeds was: voor altijd bij ons.

207390_1056056081302_1222857394_30147611_1044_n_resize.jpg

Lord, how long have I got to keep on running,
Seven hours, seven days or seven years?
All I know is, since you've been gone
I feel like I'm drowning in a river,
Drowning in a river of tears.
Drowning in a river.
Feel like I'm drowning,
Drowning in a river.
I wish that I could hold you
One more time to ease the pain,
But my time's run out and I got to go,
Got to run away again.
Still I catch myself thinking,
One day I'll find my way back here.
You'll save me from drowning,
Drowning in a river,
Drowning in a river of tears.
Drowning in a river.
Feels like I'm drowning,
Drowning in the river.
Lord, how long must this go on?
Drowning in a river,
Drowning in a river of tears.
Eric Clapton – River of Tears

samen_resize.jpg

 

Aan de vrienden van Land Rover Ownersclub
"Beste vrienden,
Hoeveel steun we hier vinden is niet onder woorden te brengen. Het gebaar van TRex tart alle verbeelding... Onze Uncas en wij zijn daar zo ongeloofelijk dankbaar voor. Zo hard dat hij waakte over ons, zo waakt hij nu over jullie. 't Is nog allemaal heel erg moeilijk en pijnlijk voor ons, maar hij is uit zijn lijden verlost. Ik heb hem zaterdag met de def naar Boom gebracht, hij zat zo graag in zijn creme-glace hard top. Donderdag ga ik hem halen, ik zal blij zijn dat hij terug bij ons is. Hij overleefde al 2 jaar prostaattumor, ze gaven hem toen nog 3 maanden. Maar hij vocht... nu zat vol artrose en ontsteking in achterste poten en heupen. Aan zo een leven had hij weinig. Hij is altijd zo goed voor ons geweest, té goed... een goede sporthond en een goede familiehond. Ik wou niet dat hij verder zo moest afzien... 't Is heel heel erg zwaar... hij was mijn eerste 'kind'. Uncas verliezen is een hoofdstuk afsluiten... ik kocht hem in mijn laatste jaar aan de univ. 2 jaar later leerden 'we' Man kennen, samen zoveel meegemaakt, hij redde ons leven van een CO-vergiftiging, zoveel wedstijden samen gespeeld, zoveel hondenshows, geen denken aan zonder hem op verlof te gaan, zoveel mensen leren kennen dankzij hem, hij was er in die moeilijke periode van 3 jaar niet zwanger geraken, ging toen elke dag mee naar ziekenhuis in auto, maakte alle tegenslagen draaglijker met zijn onnozel doen, was bij me toen ik 3 maanden moest platliggen, was bij de bevallingen zelfs mee in auto op parking  , een lieve vriend voor Stoere Vent en Drama Queen...Kortom: hij was er ALTIJD voor ons. Nu waren wij er voor hem... en jullie allen samen met ons. Bedankt ! Dit zullen we niet gauw vergeten. "

207942_1056056681317_1222857394_30147626_6746_n_resize.jpg

215613_1056056601315_1222857394_30147624_6066_n.jpg

En vandaag nog, vragen mensen achter je... een indrukwekkende hond was je, veel te braaf en zot. Blij en dankbaar kijk ik terug naar de tijd dat we samen waren.

22-05-13

Home made zuurdesembrood met 'gekapt' en probably the best picles in the world

Hiermee doe ik mijn kinderen op een woensdagmiddag nog steeds 't meeste plezier. Raar volk hier in huis...

961824_10201133114549643_1074083297_n.jpg

En hier halen wij ook dé mosterd.

21-05-13

Gerookte zalmforelfilet / geroosterde rode biet / krieltjes / salsa verde

Een makkelijke frisse maaltijdsalade. Inspiratie in dit boek, aangepast aan de voorraadkast. De salsa verde kan je ook serveren bij geroosterd lam of varkensgebraad. 

foto.JPG

Nodig:

een pakje voorgekookte rode bieten of verse (400gr)
500 gr krieltjes
200 gr gerookte zalmforelfilet 
2 EL olijfolie
peper en zout van de molen
2 EL kappertjes
2 EL augurken gesneden
3 ansjovisfilets
1/2 EL Tierenteyn graanmosterd 
kruiden een handvol van elk en fijngehakt: bladpeterselie, basilicum en munt
125 ml olijfolie extra vergine
1 EL witte wijnazijn

Zo gemaakt:

Verwarm de oven op 200graden. Schil de bietjes en snij in partjes. Kruid en meng met de 2 EL olijfolie in een ovenschotel die je 30 minuten laat roosteren.

Maak de salsa verde door alle ingrediënten te mengen tot een gladde puree.

Kook de aardappelen in de schil, giet af en meng direct met de salsa verde.

Verdeel ze samen met de bietjes over de borden en schik er de vis op.

20-05-13

Tagliatelle 'piment d'espelette' met king krab, citroen en verse tuinkruiden

Inspiratie vonden zoon en ik in een recept in dit boek . Zo kon hij na zijn demonstratie bij Il Fiore zich ook thuis eens wagen aan pasta maken. Handig trouwens als 'lopende' ouders: een zoon hebben die zelf pasta maakt. 

Nodig:

1 portie pastadeeg gemend met 2 EL piment d'espelette
100ml olijfolie
1 teen look platgedrukt
1 rode chilipeper zonder pitten in stukjes gesneden
300 gr king krab vlees
Tuinkruiden fijngesneden, wij namen: 2 EL verse bladpeterselie, 1 EL dragon, 1 EL oregano, 1 EL munt, 2 EL bieslook
1 citroen
peper en zout van de molen

Zo gemaakt:

Draai tagliatelle van het pastadeeg. Kinderspel !

975716_10201154190516529_355116210_n.jpg

962961_10201154187036442_1380728675_n.jpg

Verhit de olie in de pan met de chilipeper, de look en de zeste van de citroen tot de pepers en look lichtgekleurd zijn. Haal van het vuur en laat 10 minuten infusen. Haal de olie door een zeef en warm er de king crab in op met de kruiden en het sap van de citroen. Kruid bij met peper en zout. 
Kook ondertussen de tagliatelle in veel water. Reken op een minuutje. Giet de pasta af en voeg samen met twee eetlepels van het kookvocht bij de krabsaus. Meng om

 

959336_10201154186556430_1055799360_o.jpg

en serveer meteen. 

 

968481_10201154185156395_1856027939_o.jpg



19-05-13

Quiche caprese

Eens iets anders dan een 'gewone' tomaat/mozarella. 

Nodig

1 pak bladerdeeg  
100 gr pijnboompitten
1 bak kerstomaten (400 g)
4 hele eieren
125 gr room
2 bakjes basilicum, blaadjes fijngesneden
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
1 bol mozzarella (125 g), in plakjes
1 grote tomaat
972646_10201149702524332_774963609_n.jpg
Zo gemaakt
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg (met bakpapier en al) . Rooster de pijnboompitten een drietal in een pan zonder vetstof. Laat afkoelen op een bord.

Verdeel de pijnboompitten en kerstomaten over de quichebodem. Klop de eieren los met de room. Schep de basilicum en de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de mozzarella en het eimengsel over de tomaten.
Snijd de grote tomaten in plakken en leg op de quiche. Bak de quiche een uur in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. Laat de quiche in 1 uur afkoelen. Eet als hoofdgerecht met een salade met pancetta. 

911761_10201149705604409_1052654786_n.jpg

12-05-13

15 km Dwars Door Brugge

Vorige zondag rond dit uur stond ik daar aan de start...Zeven maanden na mijn eerste 4km Ladies Run in Brussel en tien maanden nadat ik starte met lopen - een fantastische run door het historische centrum van Brugge. En dankzij mijn multitasking kwaliteiten het volgende fotoverslag. 

913266_10201074413442152_626771377_n.jpg

908375_10201074413042142_871753080_n.jpg

913303_10201074412922139_545440523_n.jpg

907825_10201074409922064_1242522051_n.jpg

Tegen 8,93/uur gemiddeld een mooie tijd van 1u37minuten kreeg ik een Brugse Zot én een ferme Brugse beloning

907639_10201075300984340_315982827_n.jpg

en nu klaarstomen voor de 20km van Brussel binnen 2 weken !   

11-05-13

Gelei van rabarber en aceto met citroengras

Het recept kan je hier vinden. Deze keer enkel rabarber uit de moestuin, citroengras en aceto. Citroengras niet mee mixen maar wél mee in de confituurpotten.

911772_10201100792301607_33592811_n.jpg

 

954574_10201100787541488_1131066099_n.jpg

911596_10201100782381359_1834242150_n.jpg


10-05-13

Couscous van broccoli met feta, rozijnen & pistachenoten

Gebaseerd op dit recept. Fris, lekker, snel klaar en gezond, what else ?

911227_10201099043417886_1546902229_n.jpg