17-06-13

Gelei peer/citroengras

Volgens dezelfde methode als deze recepten.

Negeer wat op de verpakking van de pec plus staat. Meng het gewassen en gesneden fruit (2,5kg) samen met opengesneden citroengras, de rasp en het sap van twee biocitroenen.

1012099_10201320728519875_1019151634_n.jpg

Voeg er 2,5 zakjes pec plus en 1kg suiker aan toe en laat een nacht afgedekt 'trekken'.   

1012739_10201320727199842_1530018200_n.jpg

's Morgen heb je dat dit. 

8697_10201320754760531_1148844140_n.jpg

Steriliseer de bokalen en de deksels. Makkelijk in de stoomoven en anders is een grote pot kokend water. 

 988534_10201320727839858_1910427229_n.jpg

 

Breng het fruit en de suiker aan de kook tot het flink indikt. Nogmaals: negeer wat op de verpakking van de pec plus staat.

Verwijder de stengels citroengras en verdeel ze over de bokalen. Deze zullen nog een extra frisse smaak afgeven maar zijn niet eetbaar. 

Mix dan pas de gelei. Je kan hem eventueel nog zeven.

Verdeel warm over de potten die je tot de rand vult. Schroef de deksels stevig dicht en laat omgekeerd afkoelen.

 

Een kidsdesign label erop en klaar ! Snel klaar, een ideaal geschenk voor de juffen - als ze een goed rapport hebben - en zoveel lekkerder dan wat je in de winkel koopt.

gelei, confituur, peer, citroengras

IMG_4160.JPG

17:10 Gepost in Keuken, Kids | Commentaren (0) | Tags: gelei, confituur, peer, citroengras |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.