19-06-13

Maatjes / groene appel / platte kaas

De veiling van de eerste Hollandse maatjes vond vandaag plaats. Normaal is dat rond 5 juni maar door het slechte weer en minder plankton werden de maatjes niet vet genoeg. En wij dus naar de visboer ! 

1013470_10201340021282182_1341363704_n.jpg


Nodig voor 4 personen:

1 ciabatta

6 maatjes (telkens 2 filets)

2 groene appels (granny smith)

sap van 1/2 citroen en de zeste van 1 citroen (kies bio!)

peper van de molen

300 gr platte kaas

 

Zo gemaakt:

Snij de maatjes en leg ze onderaan in een kom. Snij de appels met schil in blokjes en leg bovenop de maatjes.

Rasp er de zeste van een citroen over en besprenkel met het sap van 1/2 citroen.

Zet koel weg.

Serveer met een ciabatta en een schep platte kaas. Je kan de ciabatta ook nog eerst roosteren, besmeren met plattekaas en dan de vis en appel erop serveren. Maar als het snel moet gaan als de kinderen terugkomen van de kendo en aikido...

maatjes, appel, granny smith, platte kaas


De commentaren zijn gesloten.